Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
a1ex - помощник
Здравейте ! Аз имам по голям проблем на тази тема ! Преди 4-5 години ни направиха сондаж на вилата и ни дадоха бибо подарък да си дурпаме водичка ... Лошото е че оттогава досега сме сменили 3 и постоянно се развалят . Вчера говорих с едни "уж" специялисти на който много им беше забавно че сондажа е правен с тръби 110 ПВЦ а не с циментови , както и да е има ли вариянт да се постави хидрофор който да дърпа от дълбочина 50 метра и да захрани 1 пералня и една мивка който са на 1 етаж на къщичката . Видния стълб е 18 метра а дебита е достатачен за да захрани нуждите ни . С бибата си прабихме експерименти в течение на 3 денонощия постоянно дърпаха водичка от сондажа . Дайте идей какво да направя !
parvev - специалист
хидрофор не може да засмуква от 50 м. дълбочина,трябва да поставите резервоар който да се пълни от потапящата помпа а хидрофора да засмуква от резервоара
Huhavela - специалист
Трябва да се направи резервоар,който да пълниш с "бибото",а след резервоара може да се монтира хидрофор.Иначе,както колегата е написал "хидрофор от 50 метра не може да засмуче".
bonjyr89 - специалист
Не съм много съгласен с колегите!
Аз предлагам да си вземеш една хупава потапяща помпа (Grundfos,Wilo) и един малък хидрофорен съд (само съда без помпа на него) след като сондажа е 55м. ти трябва помпа с напор 90-100м. която съответно ще преодолее твоите 55м и ще ти осигури налягане от 4атм. Та накратко вземаш помпа пускаш я във водата нагнетателният изход свързваш с хидрофора и пресостата а другия край на хидрофора с водопреносната ти мрежа и проблема ти е решен.
Аз използвам същата система самоче кладенеца ми е 34м.
filmatoplo - майстор
Трябва помпа -SQ на Grundfos с необходимия напор , мембранен съд 100 литра и пресконтрол .Отиди в офис на фирмата и вземи нужната информация .

Тема "хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: