• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
zandor - специалист
Здравейте става дума за следното - накратко, нова сграда завършена преди 1,5 години, тръби полипропилен, много от тях пуснати по пода - това за съвесем обща информация.
Проблемът - независимо каква вода сте пуснали, топла или студена въртят и двата водомера.
Видях се в чудо, за да не се впускам в излишни подробности какви проби съм правил ще кажа от сега че съм затворил крановете на всички съществуващи бойлери. Проблема си е налице.
Когато пуснеш топла вода, въти и студеният водомер, когато пуснеш студена върти и топлият. Между другото м много от случайте топлият върти наобратно!!!
Отвреме навреме когато съсед си пуска водата в сградата поради пада на налягане в един от щранговете се получава изравняване и пак "заработват " и двата водомера без да има потребление в апартамента за който са.
При пускане на проточен бойлер, бойлера отчита дебит реално по малък отколкото тече през чешмата, а и водата е хладка, все едно отнякъде другаде не през бойлера стига студена вода до мивката.
Ясно е че някъде в апартамента след водомерите някой изрод е свързал студена с топла вода. На някой да му хрумва друга идея, че съм се видял в чудо.
На всичкото отгоре сградата е супер луксозна, живеят шефове на банки ит.н., а се оказва че във въпросния апартамент трябва да се изкърти всичко за да се види къде е белята.
EDI - майстор
Като гледам, последното ти изречение съдържа отговора :? .
vpa - специалист
Ами хвани този който ти е продал апартамента да ти каже коя е фирмата която го е изпълнявала. Иди хвани ги за топките и за тяхна сметка да отстранят повредата ако ли не - ДЪРПАЙ И КЪСАЙ. :evil:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Само ще напомня, че сградата И инсталацията и са гаранционни. Всяко пипане може да има болезнени за пипащия спедствия.
vpa, zandor е майсторът повикан да отстрани проблема, внимавай де.
zandor - специалист
Ами апартамента е на мой приятел, а проблема е че той е въпросният стройл сградата и прецакването е станало точно в неговият апартамент, съответно.
Загубил им е дирите на тези който са правили ВиКто.
Нали се досещате какво му стана като му разясних че вероятно трябва да се разбият поне 2-3 метра тръбен път минаващ под найстина скъпия му теракот.
(между другото понеже независимо от къде пускам водата, баня, кухня, втора баня, водомерите въртят що годе еднакво, предполагам че байпаса е някъде близко след водомерите, ако не е така, ще трябва да се изкърти буквално целия апартамент)
Замислям се за възможност да се пусна топла вода по всички тръби и да се гледа с термокамера - ама това си е научна фантастика и не се знае дали ще проработи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Щом такова проследяване ти върши работа, пусни боя.
А инак ... изобщо не ме напуши смях. Вярно ли това дето казваш? А се чудех на идиотите в здравна каса.
zandor - специалист
n_a написа:
Щом такова проследяване ти върши работа, пусни боя.
А инак ... изобщо не ме напуши смях. Вярно ли това дето казваш? А се чудех на идиотите в здравна каса.
Е как да стане с боя, нали търсим байпас.
А за здравната каса нещо не схванах шегата, но както и да е.
Положението е плачевно и се дължи донякъде на факта че на някой хора им се иска работата да се върши без пари от хора със съмнителна квалификация :razz:
Така че смятайте че споделям с вас интересна случка.
Вероятно на никой тук не му хрумва друга причина за този случай, защтото нали знаете че къртене ме чака и трябва да се намери това което се търси в крайна сметка.
EmoZ - специалист
Мдаааа, 'сичко е ясно, разбира се мнението ми ич' не помага (класически спам), но картинката е ясна: 'човека строител' лови маймуни с трици, а маймуните го оформят очарователно. Баш майстора - мине не мине време и някой 'земе, че го забрави и му почват приключенията.

Ама може и да не е съвсем така, може да е по-непреднамерено, природен талант да е играл в тоя случай.

Успех.
liusien - специалист
zandor, както беше в един български филм - някой от "майсторите" по ВиК е "сложил капата" на приятеля ти! Единствения изход според мен е ако разполагаш с техниката де - преглед с термо камера или по-вероятния изход - разбиване на мазилката като тръгнеш от водомерите към най-близкия консуматор където се проявява ефекта на объркване на топла и студена вода! Желая ти късмет... и не му разбивай много апартамента на човека! :?
emil_v r - майстор
Не е монтирана обратна клапа , или такава изпуска .
При новите блоци :) отначало тръгва песък и стр. отпадъци , и блокират тия клапи .
Такива трябва да има , ако не ш'монтирате при двата водомера , и преди сички бойлери . "Байпасъ" е некой от бойлерите...
Свърших . :evil:
  • 1
  • 2

Тема "Интересен ВиК казус, даваите съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: