Здравейте наскоро се нанесох в блок строен преди 10 години.Водопроводната система е с метални тръби а в самия апартамент вода не е пускана от поне 5 години.
Викнах майстори да ми сменят спирателните кранове поне да съм си сигурен сам за себе си ако стане авария.Та работата е че в кухнята особенно на студената вода налягането е много слабо, майсторите казаха, че за 10 години не може да се запушат тръбите никога.Но при строежа на блока и прекарването на ВиК инсталацията са сложили възвратни клапани http://www.sakar-fittings.com/details/A10.jpg такива, непосредствено след водомерите.Въпроса ми е:
възможно ли е да за се запушили тези клапани майсторите казаха, че най-вероятно е от тях.И ако да мога ли само да отвия патрончето отгоре и да махна вътре каквото има за да циркулира нормално водата.Не мога да го премахна защото толкова тъпо е сложен тоя клапан, че трябва да се къртят плочките а тамън се нанесох и всичко е ремонтирано
.Благодаря предварително. 

възможно ли е да за се запушили тези клапани майсторите казаха, че най-вероятно е от тях.И ако да мога ли само да отвия патрончето отгоре и да махна вътре каквото има за да циркулира нормално водата.Не мога да го премахна защото толкова тъпо е сложен тоя клапан, че трябва да се къртят плочките а тамън се нанесох и всичко е ремонтирано