• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
opelfan - помощник
Хидрофора ми е за големи дълбочини с 2 тръби е и долу в кладенеца е с една метална джаджа. Преди всичко си беше наред но от известно време не може да прави налягане повече от 1.5-1.8бар не вдига. Регулирах от пресостата но не става като натегна много пружината не ще да спира да върти но пак не качва над 1.5 ?Клапите са нови не губи вода турбината отварях пласмасова е дали тя не прави налягане?Друго ме съмнява долу металната част която е накрая на тръбите там където влизат 2те тръби?
Huhavela - специалист
Хидрофора ежекторен ли е или обикновен?
opelfan - помощник
Кво ще рече ежекторен?Аз мисля че е обикновен
2v6 - майстор
opelfan написа:
Хидрофора ми е за големи дълбочини с 2 тръби е и долу в кладенеца е с една метална джаджа. Преди всичко си беше наред но от известно време не може да прави налягане повече от 1.5-1.8бар не вдига. Регулирах от пресостата но не става като натегна много пружината не ще да спира да върти но пак не качва над 1.5 ?Клапите са нови не губи вода турбината отварях пласмасова е дали тя не прави налягане?Друго ме съмнява долу металната част която е накрая на тръбите там където влизат 2те тръби?
Какво е нивото в кладенеца?
Какъв е модела на помпата?
При увеличаване на дълбочината на изпомпване намалява налягането, което може да създаде помпата.
opelfan - помощник
elpumps kft vb25m е хидрофора унгарски мисля че беше.Вади вода от 52м и качва на 32м първите няколко месеца работеше нормално между 2.5-3.5бар ама сега не може да вдигне налягане.Нивото спада лятото на 8м е водата и 8м е тя надолу.
lenko71 - специалист
Предполагам че има филтър преди помпата, възможно е да се е запушил(само предположения...)
2v6 - майстор
opelfan написа:
elpumps kft vb25m е хидрофора унгарски мисля че беше.Вади вода от 52м и качва на 32м първите няколко месеца работеше нормално между 2.5-3.5бар ама сега не може да вдигне налягане.Нивото спада лятото на 8м е водата и 8м е тя надолу.
Все още не е измислена помпа, която да вади вода от повече от 9 м :wink:

За твоята помпа намерих единствено това:
http://www.elpumps.hu/eng/termekek2.php?id=6

Пише, че работи до 30 м дълбочина :!: Накрайника долу е основен елемент за работата при денивелация повече от 7-8 метра. Сигурно е някъкъв инжектор...

Имаш ли техническо описание?
Диаграма дебит/напор?
Когато работеше нормално какво беше нивото на кладенеца?
sensi - специалист
Здравейте.
На сайта, който дава 2v6 има такава помпа която да тегли от голяма дълбочина(това е последната на картинката). Аз съм с такава и съм много доволен. Вади ми вода от 14 м.
opelfan - помощник
Твоята помпа как е вързан металния накрайник долу на тръбата на краят и ли е демек на дъното?И на него е закачена клапата ?Или тая метална джаджа е по средата на маркучите на 1м над водата?
dragozow - майстор
Трябва да е инжекторен или там както се казва. Вчера един клиент донесе в нашия сервиз една много силна и скъпа помпа която купи скоро със същите оплаквания. Беше глътнала огромен парцал като я отворихме.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с хидрофор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: