Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Mitaran - помощник
Здравейте, имахме проблем със септичната яма и решихме да сложим пречиствателна станция. Фирмата я харесахме от Стройко, но проблема е в това,че вече 1 месец не са дошли да си вържат компютъра за да заработи системата... както и ,че реално предишната яма беше просто излят бетон в стените на 24 кубически метра изкоп, който се пълнеше с вода за 1 седмица.... също като кладенец, и тези бидони са сложени в този изкоп като само му махнаха капака и ги сложиха, като ги зариха с пясък. От зариването с пясък и слягането се получи счупване на една тръба свързваща мръсния бидон и остатъчната вода, но това го хванахме навереме. По големия проблем е , че реално ямата си стой пак същата и само сме сложили 2 бидона, и същата вода която идваше от КОЙ знае къде пак пълни ямата, при изпразване на водата от единия бидон просто изплува... :roll: , това което обяснявах на фирмата изпълнител, че така и ще стане, а те много ме убеждаваха, че е невъзможно ... та така.
Сега се изпокарахме с доставчика, защото вече 1 месец не връзва компютъра който би трябвало да управлява системата като вкарва кислород и съм на прага да им го върна, (системата струва към 5000 Евро,) защото не съм сигурен, че ще могат въобще да вържат туй чудо да работи. и мисля да търся друга. Мислихме да сложим само бидон който да събира отпадните води от къщата и да викаме фекала да ги смуче, ама решихме да сложим пречиствателна станция хем да поливаме хем по модерно...
Сега търсим друга система и видях, че препоръчвате Българските за който дори и не подозирах че ги има...
Но какво мислите по въпроса, като сложим бидоните в ямата дали да не ги залееем с бетон (имаме бетонобъркачка пак взета по идея от тоз готин сайт) та да избегнем появата на вода и вдигането на бидоните, като бетона е с добавка за да не пропуска вода, имам предвид да ги залеем дори целите??
Прилагам и 2 снимки на чудото. Нямаме канализация наблизо, улицата е стръмна и добре с ще поливаме тревата лятото с остатъчните води, НО какво се прави зимата с остатъчната вода... не може да се излива на улицата защото ще я доразвалим и без това е "равна бубунка" и зимата ще замръзва... абе много въпросителни има покрай тази система.
Ако може някой да дъде акъл кво да правя щото вече изживявам онзи вица за майстора дето отпушвал канали и чирака :lol:

Ето и снимките, 2рия бидон изплува и съм го махнал....

Прикачен файл

06062009249.jpg
06062009249.jpg (35.42 KиБ) Видяна 5295 пъти

Прикачен файл

06062009250.jpg
06062009250.jpg (34.95 KиБ) Видяна 5295 пъти
hygro - майстор
Дайте координатите на тези "специалисти". Нека поне друг да не се опари.

Заливане с бетон не е добро решение. При високи подпочвени води съдовете задължително се анкерират. Другият съществен проблем е свързан с попивната възглавница - тя трябва да бъде изградена НАД най-високото ниво на подпочвените води. Това обикновено е сериозно затруднение, защото трудно се създава необходимата денивелация и трябва да се разчита на изпомпване. И изобщо при аеробните пречиствателни съоръжения сте зависими от електроснабдяването, което в някои райони е значително неудобство.

Съветът ми е, да потърсите сериозна фирма, а синковците, дето са ви натворили сегашната беля, дайте на КЗП.

Тема "проблем с яма и пречиствателна станция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: