Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
may - напреднал
:-D търсих отговор на моя проблем в другите теми , но не намерих.
На вилата имам прекарана питейна вода , но налягането е слабо- не може да задвижи дори най-обикновенна пръскачка . Препоръчаха ми хидрофорна помпа, но не ми е ясно точно какъв вид да закупя. И другият въпрос ми е -много ли е сложно поставянето?
bonjyr89 - специалист
В общи линии ти трябва най обикновенна хидрофорна система (помпа съд пресостат и т.н. всичко да е в комплект) Има различни варианти (евтин и надежден :-D в единия случай цената е примерно 200-250лв за Einhel а в другия 300-380лв за Wilo това са ориентировъчни цени) Свързването е много просто на входа на хидрофора подаваш захранването от ВиК а на изхода си свързваш консуматора, включваш щепсела в контакта и готово !
EmoZ - специалист
Сравни дебитита от ВиК мрежата и този на черпене за захранване на пръскачките или к'вото там имаш, 'щото липсата на напор в мрежата води и до нисък дебит на черпене. Хидрофора 'качва' напора, не произвежда вода, зат'ва може да се окаже, че играта 'ше трябва да стане през буферен съд.

Успех.
may - напреднал
благодаря ! намерих един съсед, който слага помпи в района и му е ясно положението. Ще споделя скоро какво е станало.

Тема "още един въпрос за помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: