• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,
И аз да питам, пък някой може и да знае.Поради "Мургавия фактор"
/ крадат всичко което не е от дърво/ искам да си скрия помпа в двора,
а да тегля вода от реката, която е на 30м и 7-8м де нивелация.Някой знае ли каква трябва да е помпата и ситемата?Реката е малка и лятото доста пада нивото.
2v6 - майстор
Alisa1 написа:
Здравейте,
а да тегля вода от реката, която е на 30м и 7-8м де нивелация.Някой знае ли каква трябва да е помпата и ситемата?Реката е малка и лятото доста пада нивото.
А от двора до реката какво ще има - закопана тръба или ще опъваш временно мъркуч?
2v6 написа:
Alisa1 написа:
Здравейте,
А от двора до реката какво ще има - закопана тръба или ще опъваш временно мъркуч?
Мисля да закопая тръба Ф110 и през нея да прекарам каквото е
неоходимо.
Милен - майстор
Явно шегата ми с пушката помпа не е допаднала на модератора :lol:

А сега едно по сериозно предложение - каквато и помпа да си изберете ако е постоянно монтирана ще я национализират мургавите. Така че когато се полива помпата се носи до реката. Така ще имаш къс смукателен маркуч и изходящ колкото е необходим. Помпата може да е и електрическа 30метра не са много кабел или някоя малка бензинова. Като си свършите работата я прибирате на сигурно място в къщата. За по-лесно пренасяне може да се монтира и на някоя количка.
2v6 - майстор
Alisa1 написа:
Мисля да закопая тръба Ф110 и през нея да прекарам каквото е неоходимо.
С една вибрационна ще стане най-лесно. Ако по-слаба ти върши работа дори може да я прибираш в тръбата на 1-2 метра навътре да не се вижда :idea:
Милен - майстор
Alisa1 написа:

Мисля да закопая тръба Ф110 и през нея да прекарам каквото е
неоходимо.
Ще ти откранат тъбата заедно с прекараното в нея.
2v6 написа:
Alisa1 написа:
Мисля да закопая тръба Ф110 и през нея да прекарам каквото е неоходимо.
С една вибрационна ще стане най-лесно. Ако по-слаба ти върши работа дори може да я прибираш в тръбата на 1-2 метра навътре да не се вижда :idea:
Ако помпата е до реката, варианти има.Целта е помпата да е в двора/ 30-40м /, а в реката да стои само смукател,ежектор или там каквото трябва ...??? Тогава каква да е помпата за да свърши работата?
LazarGanev - "Велик майстор"
Би трябвало да стане с центробежна помпа, щом денивелацията е 7-8 метра. Пъскаш една смукателна тръба ф32 от ПЕ или ПВЦ,или ППР, смукателят може да е на холендър и да прибираш.
LazarGanev написа:
Би трябвало да стане с центробежна помпа, щом денивелацията е 7-8 метра. Пъскаш една смукателна тръба ф32 от ПЕ или ПВЦ,или ППР, смукателят може да е на холендър и да прибираш.
Денивелацията е 7-8м, но разстоянието до реката е 30-40м.Разглеждам разни варианти, но всиките или засмукват от 8м или
не пише нищо?
LazarGanev - "Велик майстор"
Разстоянието по хоризонтала не би трябвало да е проблем, само че на изходасложи тръба 1/2"
  • 1
  • 2

Тема "Относно помпите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: