• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Johny - майстор
Става въпрос за черна пластмасова тръба 3/4. Нямам представа кой е производителя, но вече 4-ти път се пука. Изглежда много тънкостенна и от вътре, и от вън е черна. Фитингите които купих от същото място /предполагам и същия производител/, също са калпави. Има друг вид - също черна, но от вътре е бяла /нещо като тефлоново покритие/ и по- надеждна. Просто някъде по трасето /160м/ се пука по дължината /2-3 см./. Първият път за 2 дни изтекоха 50м3 вода. Може би е добре да намеря от някъде запаметяващ манометър и да видя какво е налягането, но за сега само при нас има този проблем.
Някои да има впечатление за производители на подобни материали?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, какво каза?? "Такава" тръба? Каква? Сега какво, всичко черно на боклука?
Time2Burn - специалист
Ама каква е тая черна пластмасова тръба?? За пръв път я чувам. Полиетилен ли е, полипропилен ли е? ПВЦ ли е? За водопровод ли е? И как може да направите 160 метра водопровод с непроверени тръби, тук не става въпрос за икономия на 5 лева а за качество за 50 години напред...
LazarGanev - "Велик майстор"
Най вероятно става въпрос за полиетилен "no name". В много квартални магазинчета продават подобни сурогати и преди се чудех как може да поддържат цените на големите складове, преди да обърна внимание на тази подробност. Според мен навий тръбата на руло и иди им я върни. Това е голямо количество, за да го преглътнеш и да мине от тебе
Johny - майстор
Лошото е, че тръбата вече е положена. Фирмата е "Ахат" Монтана
и е доста солидна. Съжалявам за непълната информация. Просто вчера за пореден път заровихме две муфи и парче тръба. Ще проуча подробно всичко и ще дам точни данни.
Все пак някой да е виждал някъде "запомнящ манометър" ?
При промяна на налягането, се движат две стрелки, като едната "запомня" максималната стойност и не се връща назад, докато не освободиш контрата, която я задържа.
Johny - майстор
Това е въпросната тръба. На нея пише 12,5 бара /~ 12,5атм./, но това не може да бъде вярно. Фитингите от вида на този трипътник също са много лоши. Подсказаха ми, че тръбите са Булпласт, но снимките се надявам да ви ориентират по-добре.

Последните две снимки са на другите тръби, за които за сега нямам забележки. Като купя ще покажа и фитинги, които ми свършиха работа.

Прикачен файл

P3280617.jpg
P3280617.jpg (60.28 KиБ) Видяна 7769 пъти

Прикачен файл

P3280615.jpg
P3280615.jpg (45.76 KиБ) Видяна 7769 пъти

Прикачен файл

P3280619.jpg
P3280619.jpg (40.75 KиБ) Видяна 7769 пъти

Прикачен файл

P3280586.jpg
P3280586.jpg (50.54 KиБ) Видяна 7769 пъти

Прикачен файл

P3280620.jpg
P3280620.jpg (50.69 KиБ) Видяна 7769 пъти
rulom - модератор
Малеее, точно такава сложих от герана до вилата-80 метра :shock: , дано няма проблеми, а иначе и аз се зарибих че е евтина, май в нашия регион някой избива доста пари :?
Johny - майстор
rulom написа:
Малеее, точно такава сложих от герана до вилата-80 метра :shock: , дано няма проблеми, а иначе и аз се зарибих че е евтина, май в нашия регион някой избива доста пари :?
Вземи си на първо време 2 муфи. Само че в понеделник ще покажа кои са читави.
rulom - модератор
Кви муфи :? тръбата е на 80 см. под земята :shock: , ако стане фал ще си карам с маркучи :-D
Johny - майстор
Тя и моята е под земята, само че малко по-плитко са я положили, щото мене ме нямаше. А решението е т.н.шанцов инструмент -лопата /права и крива, и кирка евентуално/. Четири пъти вече копаем. Петата дупка, като дойде, ще я снимам.
Сега обърнах внимание на кладенеца. Т.е. ти ще я ползваш от време на време и сигурно няма да имаш проблеми. А при нас е действащ питеен водопровод и всички аварии са след водомера. Голямо набутване!
  • 1
  • 2

Тема "Не си купувайте такава тръба!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: