• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ndinev - специалист
Здравейте,

интересув ме какъв е рзумния начин да се "удължи" канала за мръсната вода за пералня. Ще споделя какво съм намислил а вие смело предлагайте подобри решения.

Сетъп: разстоянието мейду пералнята и канала под мивката е около 2 метра със завоите и огъванията. Не включвам факта че пералнята се изважда поне 70 см ако искаме да работим зад нея. Пералнята и мивката са на бугква Г - имежду тях има глухо шкафче. Пуснал съм 3м хубав маркуч за чистата вода. Ще може удобно да се свърже и да се пъхне пералнята. За мръсниата вода съм пуснал също маркуч 3 метра ... но той е точно същия като оргиналния мръсен на пералнята .

Какъви варианти имам:
1. да се опитам да свържа мръсния 3м маркуч директно в пералнята - май отпада гаранцията в този случай
2. да намеря как да свържа двата "еднакви" мръсни маркуча
3. да подменя 3 метровия мръсен маркуч с по широк (май и по къс трябва) така че да се запази принципа на матрьошката - тоест: оргиналния маркуч влиза в по големия удължителен маркуч които влиза в Y коляното под мивката

вариант 3 изглежда най-разумен.

Моля коментари :-)

пс: търсенето на пералня и маркуч в търсачката на форума ми върна твърде много резултати и не намерих отговор на горепоставеният въпрос. Ако модератора установи че въпроса ми се повтаря моля да пренасочи темата ми
torbalan - Дървен философ
не виждам никаква драма в твоя случай...

аз съм правил два от вариантите...

купувам дълъг маркуч и сменям тоя на пералнята с по-дълъг...
наддавал съм маркуч с друг такъв... течеше на снадката, но след като го намазах със силикон спря...

важното е да направиш едно U коляно на гърба на пералнята, преди маркуча да тръгне към канала... (би трябвало да е описано в упътването)
Spokoiniq - майстор
месингов щуцер с външен диаметър колкото вътрешния на маркучите и колкото може по-тънкостенен, стягаш с 2 скоби и си ти
ndinev - специалист
torbalan написа:
не виждам никаква драма в твоя случай...

аз съм правил два от вариантите...

купувам дълъг маркуч и сменям тоя на пералнята с по-дълъг...
наддавал съм маркуч с друг такъв... течеше на снадката, но след като го намазах със силикон спря...

важното е да направиш едно U коляно на гърба на пералнята, преди маркуча да тръгне към канала... (би трябвало да е описано в упътването)
Благодаря. Това което е указано в упътването е че трябва края(или друга част) на маркуча да е на 70-100см от основата на пералнята.

Иначе за драма не е драма. Но бих желал да го направя добре от първия път :-)
ndinev - специалист
Spokoiniq написа:
месингов щуцер с външен диаметър колкото вътрешния на маркучите и колкото може по-тънкостенен, стягаш с 2 скоби и си ти
Мерси. Това предполагам във ВиК магазините го имат.
crez - майстор
Пластмасова тръбичка с Външен диаметър = на вътрешния диаметър на маркучите и две скоби, това е.
ndinev - специалист
crez написа:
Пластмасова тръбичка с Външен диаметър = на вътрешния диаметър на маркучите и две скоби, това е.
Това което ме притеснява в този вариант е че оставаме с едно сечение за 4 метра(оргинал + удължение). А някъде по книжката четох че не бивало да става много дълъг маркуча (до 2.5м)...
crez - майстор
Не виждам логика в това ограничение,но защо не удължиш външно с ПВЦ тръба канала със съответния наклон (зад шкафовете има достатъчно място).
Rumen Iankov - специалист
crez написа:
полипропилен ф20 върши работа.
ivanhd - специалист
Вземаш един нипел 1/2 /това с две външни резби/ и още един маркуч,свързваш ги и нямаш проблеми.Аз вече 4 години съм така.
  • 1
  • 2

Тема "Удължаване на канал за пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: