• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
miroslav_kn - специалист
Направил съм В и К с полипропилен. Пуснах да изпробвам системата с вода. Налягането незнам колко е ,но е силно. Обезвъздуших тръбите и оставих така за 6 дни. Не протече никъде, нито на тръбите за студената нито за топлата вода . Въпроса ми е ,понеже нямам бойлер за момента, дали ще се появи теч при спойките на тръбите за топла вода като сложа бойлер и пусна топлата вода?
Каналски - специалист
miroslav_kn написа:
Не протече никъде, нито на тръбите за студената нито за топлата вода .
Ами това не е точно Проба , ама е по-добре от нищо , както предполагам че тръбите не са скрити и си оглеждал много старателно ...
miroslav_kn написа:
Въпроса ми е ,понеже нямам бойлер за момента, дали ще се появи теч при спойките на тръбите за топла вода като сложа бойлер и пусна топлата вода?
Само ако Предпазният вентил не ти сработва и се получава повишаване на налягането в тръбите за топла вода ... може нещо да стане. Ама преди това самият бойлер ще "сдаде багажа".
Time2Burn - специалист
Повечето ми познати не пробват полипропилена. В новото строителство няма вода :)
При направа на ППР е хубаво да мине около половин час от последната заварка и се прави проба. Ако не протече на момента значи няма да протече изобщо.
LazarGanev - "Велик майстор"
Винаги правя проби, защото съм имал случаи да ми се обадят след няколко месеца за теч зад гипскартона. Като не съм правил проби се чувствам като в необрано лозе, а досега причини са били или пробита тръба от рапид, или теч от резба, която някой след нас не е уплътнил. Като съм правил проби съм сигурен в себе си и мога да си позволя по телефона още да сдъвча бавно-бавно настръхналия клиент, който разбира се е бесен, защото вече е сложен фаянса и трябва да се кърти. :-D
Time2Burn - специалист
LazarGanev написа:
Винаги правя проби
Познатите, за които говорех, не правят проби, не защото не желаят, а защото нямат как, тоест със какво. Когато става въпрос за ново строителство - пробите се правят чак когато в обекта се прекара вода...
LazarGanev - "Велик майстор"
Всичко може, ако искаш - носиш помпа, а ако трябва и туба с вода, но то няма строеж без водоизточник.
Time2Burn - специалист
Така е, ама нали се сещаш ченикой не им плаща за това...
аз затова никога не съм работил в такива новостроящи се сгради...
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:10 pm, променено общо 1 път.
Time2Burn - специалист
Не е така, не си ли чул че повечето новоизлюпени фирми малко преди идването на кризата, поемаха много обекти и момчетата работеха на надница. Какво им пука че ще протече.... нали надника си взимат. Вярно че не е професионално, но според мен не е професионално и да работиш майсторска работа на надница...
А ако протече - тамън ще имаш време да отидеш а и си си усигорил още един два надника....
  • 1
  • 2

Тема "изпробване на системата от полипропилена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: