• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LZ - специалист
Да, знам, че не е препоръчително, но има ли възможност и с какво да изолирам тръбата, така че да не замръзне. Тръбата ще минава около 25 метра по въздуха на около 2-3 метра височина. Продаваните изолации, дали стават за тази цел, евентуално 2,3,4... слоя?
Има вариант освен изолацията да се намотае жица за подово отопление, която автоматично да се включва при падане на температурата около тръбата под определена граница.
KIBRIT - специалист
LZ написа:
Тръбата ще минава около 25 метра по въздуха на около 2-3 метра височина.
Странно решение ми се струва ! :?
Би ли споделил кое налага това !?
LZ - специалист
Водата ще захрани сграда от съседна (през една вътрешна улица). Това ще спести работа по къртене, копаене на канал и т.н.
mitaka_vk - специалист
Ами другото решение у постоянна циркулация, демек постоянно движение на водата. Правиш го като не спираш чешмата ами постоянно тече някакнва струйка вода. Работи номера но не е общовалидно при много ниски температури пак ще замръзне. Топлоизолацията не вярвам да помогне ако е саво тя, виж в комбинация с горното става-А иначе за подгряване, най практично, но и най скъпо като решение :)
8180 - майстор
LZ,
За какво е тази тръба вила/къща.
Да напомня, че изолацията не топли - в случая пази да не изчезне малкото топлинка от водата в тръбата - за 1-2-3 денонощия може да стане, но по принцип ако не тече - ще изстине рано или късно.
Допускам, че няма да минеш без подгряване - в нормални условия това става от земните слоеве.
gorgidanchev - специалист
Само проблеми ще имаш. :lol: Копането е спасението :idea:
gorgidanchev - специалист
С това затопляне ,ако спре тока...кво правим.ЗА МИНУТИ Е ЗАМРЪЗНАЛА \:D/ \:D/ \:D/
LZ - специалист
Там от където ще дойде водата няма никакво отопление и до сега водата не е замръзвала. Използван е метода на постоянно течащата вода, т.е. водата се оставя винаги леко да тече. И аз мога да я оставям така но ще имам сегмент напълно на открито и има риск от замръзване.
KIBRIT - специалист
gorgidanchev написа:
Само проблеми ще имаш. :lol: Копането е спасението :idea:
И аз бих направил така !
sian - специалист
Здравей,слагаш добра изолация а под нея нещо такова ,не го омотаваш а го изтегляш по дължината на тръбата.
http://74.125.77.132/search?q=cache:4xj ... clnk&gl=bg
  • 1
  • 2

Тема "Външен водопровод през зимата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: