• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
vikras981 - помощник
Притежавам урегулиран селски имот. В съседство има други къщи. Те са свързани към водопроводната система на селото. Каква е процедурата за пркарване на водопровод и в моя парцел. При съгласието на комшия мога ли да направя свръзката от него, а не от определеното за това место.
Имаме разрешително за проектиране от ВиК.
Какво следва да направим и кой поема разходите за изграждането на ВиК инсталацията до парцела?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това с комшията звучи сладурско, но си е голям трън в задника. Накога. Може и след 6 месеца.
Инак стандартното е да си поумуваш над скицата на имота, да си помечтаеш кое-къде го искаш и като се срещнеш с местния проектант (наблягам на "местния"), обсъждате и той проектира каквото искаш (и е възможно). В самият проект си пише кое е твоя работа, за кое ти плащаш.
parvev - специалист
моят съвет никога от комшията(не питай старило а патило)патил съм си
tokuro40 - специалист
по-добре от местното ВиК да ти направят отклонение от главния тръбопровод, а от съсед не си и го помисляй, че ще береш само ядове
mitko_rupite - специалист
И аз Съм прекарвал на 5,6 СЕЛСКИ имота вода ...
Къде с документи къде без .. но прези около 4,5 год ...
Хубавото беше че дори и за Парцелите със документи -- документите никой не ми ги е търсил ...
Пък после как ги завеждат в ВиКто незнам ...
---------------
Нямам представа за Задълженията на ВиК...
Колко и да ти е далече Парцела от Улицата ... не се притеснявай -- щото ЧЕРНИЯ ПВЦ маркуч с който се пуска захранването не е толко скъп ....
Така Че Моя Съвет е .... "НАПРАВИ си го САМ " !!!!

Почти във всяко село има работници и инкасатори към ВиК ...
Свързваш се със тях ...и си бачкате без да се раздухват нещата ..
Надявам се по селата - да не ти искат много пари за тая услуга ..
Щото дори и да е задължение на ВиК ... хем ще се изхарчиш повече , хем само нерви ще събираш ..

заб.
Като Пускаш новото отклонение --- си го пусни минимум на 3/4 или 1/2 цол .... / ако ти е за битови нужди /

.
vikras981 - помощник
Мен ме интересуваше дали е мое задължение /съответно за моя сметка/ да изкопая канялите,да закупя и положа тръбите и всичко останало, за да имам вода в парцела ,или това е задължение на ВиК т.е. те изпращат хора ,които да свършат тази работа?
Johny - майстор
BиК, Енерго - всички са до границата на имота, останалото си е твое задължение и разход.
vikras981 - помощник
Добре ,това прекарване до границите на имота аз ли го заплащам, вътре в имота е ясно че е за моя сметка? В предварителният ми договор с енергото си пише сумата ,която трябва да заплатя за да ми прекарат ток до парцела но за водата нещо не ми стана ясно ,кое трябва да направя и платя аз и кое те.
Стефан - майстор
Johny написа:
BиК, Енерго - всички са до границата на имота, останалото си е твое задължение и разход.
Да, така трябва да бъде, ама НЕ Е! Всичко е за сметка на клиента.
Милен - майстор
На мен скоро ми смениха отклоненнието, водомера и разните им там кранчета и филтри и т.н. около водомера. Хората от фирмата казаха че те копаят и прекарват до 2.5 метра от оградата, слагат там новия водомер, а от там нататък се оправяш сам. Водомера кранчета, филтри и черна полиетиленова (а не ПВЦ) тръба си я донесъха те и нищо не са искали да плащам. След тяхния водомер си пуснах нова тръба до къщата.

След водомера си сложи тръби със същото сечение като техните, по големи няма смисъл, а по малки си е мизерна икономия.
  • 1
  • 2

Тема "Прекарване на питеина вода в имот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: