Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
masterrichi - специалист
Имам едно питане и искам компетентно мнение.В нашата архитектура в Хасково съм внесъл задание за изработване на ПУП ,става дума за изграждане на 13 еднофамилни къщи в площ от 9 Дка на заданието бях приложил ВИК схема за заустване на всички къщи в обща изгребна яма в края на имота.Дадоха ми отрицателен отговор че не одобряват заустването в изгебна яма а трябва да се присъидиня в канализационната мрежа която е на 550 м.от имота и имам 1,2м денивилация,което според мен не е достатъчно и им го представих като обяснителна записка.Въпросът ми е по закон кой трябва да изгради и финансира тази канализация щото става дума за около 50000лв. и ако я финансирам аз чия собственост ще е , тъй като ще преминава в общински имоти.
chavdarov6 - специалист
Бях написал доста редове за това как тези 1.20 метра няма да са ти достатъчни :) но изтрих всичко и само ше ти напиша: НЕ го прави това трасе.....
Относно реалния ти въпрос искам да ти напиша линк на едно предаване в което се обсъжда на дълго и на широко смешните закони на нашата държава.....надявам се да ти помогне.
Ето въпросния линк http://www.vbox7.com/search/?completed= ... 0%BE%D0%B9

Аз мога да ти подхварля само,извеждане на фикалиите от:шахта чрез:помпа по:полиетиленови тръби.....ако моя вариант ти се струва добаър бих ти дал подробности за цялата система(ще излезе в пъти по малко от 50 000 лв.)
Каналски - специалист
Извън Темата!
chavdarov6 написа:
Ето въпросния линк ...
Уф , много дълги , не можах да ги изгледам. Но някак си изпитвам "садистично удоволствие" :sad: и не изпитвам грааам съжаление.
По Темата !
masterrichi, за съжаление аз нямам отговор за теб, малко хора имат. Но си написал малко странни формулировки и описание на създалата се ситуация, а и наистина е трудно да се цитират точно Закони и Правилници за прилагане. Но на практика шапката трябва да е ЗУТ(Закон за Устройство на Територията). Но Общината е в правото си да одобрява, разрешава, съгласува и пр. За мен даже си е допустимо(задължително) всяка община да си има своя политика по определени въпроси.
masterrichi - специалист
Нашата архитектура в Хасково е прословута с некомпетентноста и голямата корупция,90% от служителите и са жени и то некадърни.
mitaka_vk - специалист
Хммм, въпроса е доста комплексен, но ще ти кажа как се случваха нещата в софийско равно поле нещата допреди няколко години /след това просто нямам наблюдения/. Та значи в повечето случаи общината те принуждава да си изградиш сам трасетата /по един или друг начин/ като след това ти ги даряваш на общината, а тя от своя страна ги предоставя за ползване на местното ВиК /Софийска вода за региона/. Затова в повечето случаи частните инвеститори задържат предаването на тези комуникации с цел ако се оявят други инвеститори и за да се включят и те в тях да платят на този който го е изградил. Лично за мене ако наистина нямаш нужда и можеш да заобиколиш желанията на общината да не го изграждаш. Проучи как стои въпроса с пречиствателните станции и може да си изградиш такава. Друг вариант е да се првят персонално за всяка къща по една такава инсталация.
За съжаление сме доста ненормална държава и разните му там концесионери, монополисти, държавни и общински структури се опитват да те изнудят само защото си искал да инвестираш в нещо.
Понякога се питам аджеба като се налага сами да си правим улиците да си правим ВиК и да си пскаме сами тока що трябва д се плащат и данъци...
masterrichi - специалист
Ще продължавам борбата ,утре ще правя геодезен профил на денивелацията и после ще им прасна в главата 3 независими становища от експерти за да им докажа че тази канализация е невъзможна.Щото това ,да си изградя канализацията с 2 помпи за нивата и после да им я даря безвъзмездно ми звучи като солиден подкуп и тази няма да стане ще ги съдя до дупка за умишлено възпрепятстване на инвестиционни проекти.
Каналски - специалист
Пааак Извън Темата!
masterrichi написа:
Нашата архитектура в Хасково ....
Използваш "собствени" наименования и в първото писане си написал процедура във вариант различен от представите ми ...
Не съм сигурен какъв точно съвет или идея се надяваш да получиш, но без хартийки с подписи и печати от архитекти и инженери няма да може да се мине :sad: Та се получава, че онези дето правят хартийките ще трябва да помагат при борбата с Общината ... натъртвам Общината, Общинска служба, Отдел и пр. + местното ВиК

Тема "Канализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: