Имам едно питане и искам компетентно мнение.В нашата архитектура в Хасково съм внесъл задание за изработване на ПУП ,става дума за изграждане на 13 еднофамилни къщи в площ от 9 Дка на заданието бях приложил ВИК схема за заустване на всички къщи в обща изгребна яма в края на имота.Дадоха ми отрицателен отговор че не одобряват заустването в изгебна яма а трябва да се присъидиня в канализационната мрежа която е на 550 м.от имота и имам 1,2м денивилация,което според мен не е достатъчно и им го представих като обяснителна записка.Въпросът ми е по закон кой трябва да изгради и финансира тази канализация щото става дума за около 50000лв. и ако я финансирам аз чия собственост ще е , тъй като ще преминава в общински имоти.

Относно реалния ти въпрос искам да ти напиша линк на едно предаване в което се обсъжда на дълго и на широко смешните закони на нашата държава.....надявам се да ти помогне.
Ето въпросния линк http://www.vbox7.com/search/?completed= ... 0%BE%D0%B9
Аз мога да ти подхварля само,извеждане на фикалиите от:шахта чрез:помпа по:полиетиленови тръби.....ако моя вариант ти се струва добаър бих ти дал подробности за цялата система(ще излезе в пъти по малко от 50 000 лв.)