Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
perko - специалист
Подочух от някъде, че имало система с която може да се проследи пътя на вода и други течности, ако има достъп до мястото където водата се скрива под земята. Искам да намеря точното място на канализационна тръба, която минава на около 15-25 метра от имота ми. На окло 500 - 600 метра по нагоре от мен има ревизионна шахта. Може ли да се сипе някакво вещество в шахтата и след това с подходящ детектор да се проследи къде точно минава тази тръба. Това явно не е направи си сам, та ако някой се занимава професионално с такава дейност, ако може да драсне един два реда по този въпрос и колко е скъпо едно такова проучване.
niki_sap - специалист
Viz tazi tema
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#227697
Kakto sam pisal tam, Sofiiska voda imat ured, koito proslediava akustichno kade sa techovete i saotvetno mislia che shte mogat da nameriat i kade e trabata s nego - viz na saita im, no cenata na uslugata ne beshe mnogo malka.
Каналски - специалист
perko написа:
На окло 500 - 600 метра по нагоре от мен има ревизионна шахта.
Т.е. за 500-600 метра към теб няма никъде капак на Ревизионна Шахта или пък след теб ! Може да е малко закопан , ама все да може да се разбере нещо ...
perko - специалист
Каналски написа:
Т.е. за 500-600 метра към теб няма никъде капак на Ревизионна Шахта или пък след теб ! Може да е малко закопан , ама все да може да се разбере нещо ...
Ами аз съм нов там, канала идва от околовръсното, минава през една поляна около колометър два и къде отива точно не знам. Не съм се разхождал из поляната да гледам, но предполагам нищо няма да видя. Съседа оня ден ми каза за този канал и смятаме да си пуснем в него дренажните води, че ни е голям проблем това пролетно време. За целта искам да разбера къде точно минава тръбата, да знам до къде да се копае и колко тръби да си купя

Тема "Проследяване пътя на канализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: