• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
manager_pif - помощник
Здравейте, не знам дали ще ползвам точните термини, но тази сутрин установих, че от полуботуша на мивката ми тече вода. След като свалих полуботуша, установих, че от уплътнението, което е от долното кранче на студената вода, което е завито в тръбата, капе вода.

Опитах се съвсем леко да го развъртя (ама наистина съвсем леко) и то ми остана в ръцете. Явно при поставянето "майсторът" го е натегнал повече и то се е счупило. Парчето, което е останало вътре е около 8 мм. :wallbash:

Има ли вариант да бъде извадено или ще трябва някакви филми да се правят по тръбите, които и без това са нови. Ремонтът приключи преди месец.

Благодаря предварително за всички съвети. [-o<
Прикачен файл:
IMG139.jpg
Отчупената част.
IMG139.jpg (23.4 KиБ) Видяна 14853 пъти
Прикачен файл:
IMG141.jpg
Тръбата, в която е останала част от кранчето.
IMG141.jpg (16.41 KиБ) Видяна 14853 пъти
Прикачен файл:
IMG142.jpg Цялата конструкция.
EDI - майстор
Вземаш една ножовка, на шмиргела или с флекса я изрязваш докато влезе в дупката, зарязваш с нея /като внимаваш да не нараниш резбата/ и после или с клещи или с отверка разчупваш по срезовете.Като гледам има място да отрежеш и да завариш ново коляно.Смяната според мен е за предпочитане.
manager_pif - помощник
А тези кранчета стандартни ли са като здравина? Да не се счупи и новото, което ще взема?
EDI - майстор
Има и ментета и добри.Мисля ,че имаше тема по въпроса някъде из форума, кои са добри и кои ментета, потърси я.Имаше едни кранчета, на които тялото бе монолитно - от алуминиев шестогран, но отворите са два женски, ще ти трябват нипели за монтажа.Ползвал съм такива в къщи и 7-8 години няма проблем с тях.
ESPACE - майстор
За качеството на кранчетата ще съдиш по тежестта, като това счупеното ще ти е лекия критерий за некачествено. Иначе за ножовката ти казаха.
manager_pif - помощник
EDI написа:
Вземаш една ножовка, на шмиргела или с флекса я изрязваш докато влезе в дупката, зарязваш с нея /като внимаваш да не нараниш резбата/ и после или с клещи или с отверка разчупваш по срезовете.Като гледам има място да отрежеш и да завариш ново коляно.Смяната според мен е за предпочитане.
Иначе с електрически трион ще стане ли, ако имам резец за тънък метал или трябва да взема за дебел? Въобще да пробвам ли този вариант, защото с ножовката не е ли много часове?
manager_pif - помощник
ESPACE написа:
За качеството на кранчетата ще съдиш по тежестта, като това счупеното ще ти е лекия критерий за некачествено. Иначе за ножовката ти казаха.
Към горния ми пост добавям, че това, което е счупено, е лекичко. :(
LazarGanev - "Велик майстор"
Не пробвай със зегето! Това е толкова тънка медна сплав, че дори и с отверката да драскаш ще се получи. За няколко минути си готов с ножовката.
EDI - майстор
И аз съм проти зеге-то.Можеш да унищожиш резбата за нула време.Бързо става на ръка.
manager_pif - помощник
EDI написа:
И аз съм проти зеге-то.Можеш да унищожиш резбата за нула време.Бързо става на ръка.
Добре, значи трябва ножовката да е резната по дължина, за да може да влезе в дупката и после режа, докато стане възможно да се отчупи с отвертка, нали така?
  • 1
  • 2

Тема "Счупена част от смесител в тръба! Как да я извадя???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: