Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ibogdanov - специалист
От близо година се боря с система за автоматично пълнене на един резервоар за вода.
Системата е супер елементарна - 500 литров резервоар се пълни от водопровода ( през магнет вентила) след резервоара има хидорфор, които ми дава напор за цялата мрежа в къщата.
Нивото се следи от поплавъци. Единия дава импулс на вентила а другия е предпазен за хирофора.
До тука смених 3 магнет вентила .... два заради изгорели намотки, един заради... теч. Просто пича нямаше намерение да седи нормално затворен.
И трите вида са некви за около 70 кинта ( турски разбира се ).
Молбата ми е следната. Предложете ми вариант на читав вентил за 3/4 или 1/2 цола тръба. е цена между 70 и 150 лева.
Също така ако някой е правил подобна система и е имал подобни проблеми, ще се радвам да сподели опит , как се е избавил от тях.
ESPACE - майстор
Относно изгарянето спасение няма - изгаря си като му дойде времето. И на мен ми изгоря бобината на един вентил на Зита. Относно това че стои отворен - отвори го и го почисти добре. Някоя песъчинка е попаднала не където трябва. И сложи филтър преди него.
ibogdanov - специалист
:) за бобината спасение няма ! съгласен
Но не е нормално да гори след месец работа и то не натоварена.
Ако не се лъжа при нормално затворените, импулса се подава само за да отвори клапана. Значи е работила около 10 тина пъти.
За песъчинката съм 100% сигурен, че я няма. Пред филтъра има каскада от 7 микронни филтъри. Проблема е по-скоро в самата мембрана.
Бях максималко прецизен в отварянето и затварянето, но след намесата ми нищо не се промени. Продължава да си сълзи лекинко и ми докарва прилично наводнение...
както и да е
явно ще се пазарува нещо марково
Trifun - специалист
ibogdanov написа:
... Ако не се лъжа при нормално затворените, импулса се подава само за да отвори клапана.
Тук ... мисля,че не си прав. При нормално затворените вентили би трябвало като няма подадено напрежение, да не пуска вода. А като подадеш напрежение - да пуска, докато се подава напрежението. Т.е. ако искаш да имаш вода продължително време - през цялото това време намотката трябва да ти е под напрежение.
Милен - майстор
Във фирмата ползваме на Зита Русе за нафтови горелки работещи постоянно и автоматично. Случват се и откази но не са чак толкова масови, годишно два, три вентила от двайсетина.

Ето ти 3/4 и 1/2 - 5 милиона цикъла при продължителност на работа 100%. Със сигурност са по добри от турските.
ibogdanov - специалист
Милен написа:
Във фирмата ползваме на Зита Русе за нафтови горелки работещи постоянно и автоматично. Случват се и откази но не са чак толкова масови, годишно два, три вентила от двайсетина.

Ето ти 3/4 и 1/2 - 5 милиона цикъла при продължителност на работа 100%. Със сигурност са по добри от турските.

точно това ми трябва.... иххх ща бацна напраооо !
първия ( търски) го свалих имено от горелка... доакто му изтържа мазута ми се разказа играта.
ibogdanov - специалист
Trifun написа:
ibogdanov написа:
... Ако не се лъжа при нормално затворените, импулса се подава само за да отвори клапана.
Тук ... мисля,че не си прав. При нормално затворените вентили би трябвало като няма подадено напрежение, да не пуска вода. А като подадеш напрежение - да пуска, докато се подава напрежението. Т.е. ако искаш да имаш вода продължително време - през цялото това време намотката трябва да ти е под напрежение.
имено - ток няма
подаваш тока и той вдига котвата и т.н.
поне така би следвало да е
ако намотката е постояно под напрежение ще грее и при пипане ще се усеща.
така си мисля де..
Каналски - специалист
Извинявам се ако нещо не съм разбрал !
...цялата мрежа в къщата
Но давам 1 глас в полза на "Магнет Вентил" който е в работно положение "Нормално затворен".
ibogdanov - специалист
Каналски написа:
Извинявам се ако нещо не съм разбрал !
...цялата мрежа в къщата
Но давам 1 глас в полза на "Магнет Вентил" който е в работно положение "Нормално затворен".
да ти поясня тогава...
в къщата има няколко консуматора и съответно няколко кръга.
от резервоара се захранва отоплението, банята, кухнята и отделно пералнята.
всеки кръг си е отделен и може да бъде спрян.
Нормално затворен е защото нормалното му състояние е да не пуска водица.
чесно казано ми е малко страно да ти отговоря но се надявам да не те засегна по никакъв начин.
Ето как изглежда спецификацията на вентилите от линка на колегата. Ако и от нея не ти е ясно... не змам
http://www.zita-ruse.com/images/stories ... f#zoom=100
Каналски - специалист
ibogdanov написа:
чесно казано ми е малко страно да ти отговоря но ...
:) не си ме разбрал ! Понеже се писа за, отваряне затваряне загряване и пр. , реших да кажа че според мен трябва да е "Нормално затворен" ... т.е. то си е ясно от написаното от теб, ама пак да се обадя, да подкрепя, да се съглася, да натъртя :roll:

Тема "питанка за магнет вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: