Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivo_senovo - напреднал
Здравейте!

Отдавна чета и се кефя на информацията във форума! Даже на моменти съм се чудел, къде се намериха толкова готови да споделят наученото и опита си хора сред нашия изстрадал и озлобил се народ...Явно има и щастливци, при които работата и хобито съвпадат. Предварително благодаря на всички за старанието и за всичко, което научих от споделеното тук. И за да не се превръща темата в спам - направо към молбата ми - имаме си нова къща, ревяща за всякакви ремонти. Досега се къртеше, изнасяше, събаряше се и прочее все такива приятни занимания. На дневен ред е банята и по-конкретно канализацията. С водопровода май ще се справя, но с канала ми е трудно да избера най-правилното решение.
И така - ключови моменти:
1. Банята е над мазе.
2. На гърба на стената, на която са душа, мивката, тоалетната и пералнята е разположена кухнята и съответно кухненскта мивка.
3. Въпросната стена между баня и кухня не е носеща - един ред тухли единички - около 16 см. с останалата от двете страни мазилка.
4. Предвиждаме един подов сифон някъде под душа - където е най-удачно.

Моля за помощ относно въпросната канализация - как да ги навържа всички тръби - от пералнята, мивките/баня и кухня/, подовия сифон и тоалетната. Няма вертикален щранг. В мазето преди това канализацията заемаше половината помещение, спускайки се под ъгъл от 45 градуса...
Ще се опитам да постна някоя схемичка, за да стане ясно всичко. :)

Прикачен файл

БАНЯ.jpg
БАНЯ.jpg (59.25 KиБ) Видяна 9224 пъти

Прикачен файл

БАНЯ 0.jpg
БАНЯ 0.jpg (46.22 KиБ) Видяна 9224 пъти

Прикачен файл

БАНЯ 00.jpg
БАНЯ 00.jpg (46.49 KиБ) Видяна 9224 пъти

Прикачен файл

БАНЯ 000.jpg
БАНЯ 000.jpg (34.23 KиБ) Видяна 9224 пъти

Прикачен файл

БАНЯ 1.jpg
БАНЯ 1.jpg (41.14 KиБ) Видяна 9224 пъти
viko01 - специалист
Дупчиш отвор за ф110 тръба точно зад кенефа слагаш двоен кръстач на ф 50 за наляво и за дясно и ги развиваш по пода наляво за пералнята и на дясно за мивката и сифона.
blajko56 - помощник
Захранването на казанчето що не го пуснеш отгоре от хоризонталната тръба с една тетка ще спестиш и къртене и тръба. А за обратната вода е хубаво да сложиш една противовакумна клапа отгоре за да не ти смуче водата от сифоните и да ти мирише след това.
Rumen Iankov - специалист
Мръсния канал трябва да го изведеш до покрива.А за питейната можеш да ги пуснеш на 60 см височина и ще ти е по-лесно.
ivo_senovo - напреднал
Благодаря за бързите отговори, но на мен все още ми е малко сложно ...Затова пускам още една схемичка, на която съм означил и изводите. Участник във форума ми предложи и вариант да подвържа всичко под пода, т.е. по тавана на мазето отдолу, ама хич не виждам как ще стане..Не ми се иска инсталацията да ми виси от тавана на мазето. Може би е добре така от гледна точка на евентуални бъдещи ремонти, но...Освен това искам да сложа рогов сифон, а доколкото знам неговата разводка е хоризонтална. Варианта, който предлагате ми харесва - ф110 за тоалетната с разклонител наляво към пералнята и надясно за подовия сифон//разбирам го като ф110 с разклонител на 2х50 на 87 градуса-поправете ме, ако греша/. Значи тръгвам от подовия сифон до ф110 и на тази отсечка включвам двете мивки - ама как да ги включа е въпроса. Знам, че близо до подовия сифон не е хубаво да ги включвам... :?
Захранването на казанчето на тоалетната мисля да е от вертикала, защото ми се искаше заедно с пералнята да ги отделя с отделен кран - за разбиването всичко е разбито вече..
Никак не ми се иска да извеждам тръба до покрива..Четох някъде, че при ниски сгради с малки инсталации няма да има проблем с вакуума..
Тръбите за питейната съм ги вдигнал по-високо, защото ми се струва, че там по-малко ще ми пречат при монтиране на разни неща по-късно - дано не греша.

Прикачен файл

Баня 5.jpg
Баня 5.jpg (224.37 KиБ) Видяна 9109 пъти
Каналски - специалист
Поздравление за 3D-то !!!
Ако прежалиш тавана на Мазето, е един Елегантен начин за отводняване... няма да обяснявам защо ... включително и за лошата идея "роговият сифон". Остава проблема с дупченето на пода и местата където излизат дупките ...
viko01 - специалист
Печели единствено височината на замазката.
ivo_senovo - напреднал
Каналски...обясни де..- дупчим дупки всякакви....Драсни някоя схемичка.. :cry:
viko01 - специалист
Навързваш ги по тавана със скоби и спазваш съответните наклони.Трябва да дупнеш трите дупки на 50 и едната на 110.Слага6 троиника под плочата и по същият начин ги навързваш
Каналски - специалист
ivo_senovo написа:
...
Не ми се драскаааа, мързиме ...
Практически се опитваш да си спестиш опити за скриване на канализационите тръби в стената и печелиш по-малка замаска на пода в банята ... можеш да постигнеш изравняване на подовете... Ако вертикалната височина е до 3-4м може да спестиш "вентилирането" на канализацията.
Тук има 2D/3D фасонни елементи ... може нещо да ти помогне да се заиграеш :) -> http://www.redi.it/index.php/download-english.html

Прикачен файл

kanal-plan-sample.png
Пример ...
kanal-plan-sample.png (18.27 KиБ) Видяна 9080 пъти

Тема "Моля за помощ - нова канализация баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: