Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
masterrichi - специалист
Здравейте приятели моля за съвет ,изграждам селище затворен тип за 13 еднофамилни къщи,направил съм си вътрешнна канализация с тръби ф 200 мм.Някой би ли ми препоръчал някое пречиствателно съоражение за около 40 човека което ще го заустя в близкия водоем който ми е на 50 м. от парцела.В нета е пълно с фирми които ги предлагат но не знам на кои да се спра.
mitaka_vk - специалист
Провери например Пайп Лайф предлагат подобни съоръжения. Даже са ти близко до Хасково, иначе фирми колкото щеш за подобни съоръжения въпросът е дали предлагат за такъв обем. Успех...
masterrichi - специалист
mitaka_vk написа:
въпросът е дали предлагат за такъв обем. Успех...
Предлагат, ама фирмите са над 30 и всики предлагат различни неща не мога да се ориентирам на кое да се спра.
mitaka_vk - специалист
В общи линии като начало може да се облегнеш на цената и времето за доставка /все пак си е съоръжение това нещо и не се държи на склад/ и до къде ще ти го доставят франко техен склад или франко обекта. Също така зависи от колко съда е съоръжението какво е необходимо за качествената му работа, през какъв период се почиства и т.н. Мисля че това са основните неща, не съм правил сравнение на такива съоръжения защото не се работи с тях толкова често.
Другото което трябва да знаеш е дали точно за толкова еквивалент жители ще трябва да бъде системата и съответно да си набавиш нужните разрешителни за да се заустиш в близката река. Обикновенно /поне така съм чувал/ сблъсъка с басейнова дирекция не е много приятен, а за такова съоръжение задължително ще минеш през тях.
masterrichi - специалист
Благодаря ти за съвета първо ще ида в басейнова дирекция и ще си изкарам едно разрешително за заустване.
Каналски - специалист
masterrichi написа:
Някой би ли ми препоръчал някое пречиствателно съоражение ...
Малко си е трудно да се каже така "на око" ... ако успеш да оформиш 4-5 основни изисквания ще се окаже, че избора не е чак толкова голям. Ама аз не се наемам да давам акъли! Какво предствалява "близкия водоем"? Кажи после какво е станало с басейнова дирекция?
ArturDent - Почти Безобиден
Виш тия http://www.hg-sons.com/
С жената сме проучвали много, и мнения на хора, които са ги ползвали. За тях отзивите са най-прилични. Аз лично ще слагам такава, но за еднофамилна къща
masterrichi - специалист
Пратиха ми оферта наистина изглежда добре но са и най скъпи за 40 човека съоражението излиза близо 30000 лв.
mitaka_vk - специалист
В общи линии толкова и струва такова съоръжение, ако го разбиеш на по малки модули например индивидуално за всяка сграда ще ти излезе по скъпо сумарно. Провери на няколко различни места и виж как се връзват цените все пак.
mitaka_vk - специалист
Аз канал дето да не понамирисва не съм срещал, кажи де е това чудо да го видим и ние :lol:
Иначе факторите са различни един от тяхе обема на резервоарите, те най вече ти определят на какъв период ще се почиства. Другото което е че пречиствателна за 4 еквивалентжители може и да ти излезе и под 6000 лв в зависимост от факторите и компонентите.
Не знам дадоха ли ти и допълнителното оборудване към пречиствателното съоръжение или цената която си посочил е само за станцията?

Тема "Модулно пречиствателно съоражение-съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: