Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
masterrichi - специалист
Здравейте приятели,мисля този месец да правя сондаж на моя парцел,кадето ми предстои изграждане на малко селище затворен тип за 13 къщи.Въпроса ми е с какъв диаметър да правя сондажа и каква помпа ще ми препоръчате ако искам да захраня всички къщи,естествено ако искарам добър дебит.
Каналски - специалист
Уфффф ... това зависи точно от водоносните пластове, дълбочината, от наличната техника на сондьорите, от наличните пари ...
Препоръчвам най-добрата помпа според случая, с подходяща автоматизация и защита :) + резервна помпа :)
filmatoplo - майстор
Това е много вода , дали ще стане само с 1 дупка сондаж :? поне 5-10 кубика на ден може да харчат при експлоатация .Помпата помпите са едно на ръка но ще иска хидрофорни съдове да имаш които да компенсират пиковия момент -вечер да се пълнят и денем да се поддържа постоянен нужен дебит . Сметни си пиковото потребление на ден -толкова трябва да ти е запаса в съдове.
masterrichi - специалист
Предвидил съм съд 3 тона на тавана на най високата къща който ще го пълня с помпата с поплавък и ще ползвам водата на гравитация после,така винаги ще имам вода с нормална температура и няма да се притеснявам че ако спре тока няма да имам вода.Питането ми беше с какъв диаметър да правя сондата ,щото си нямам понятие каква помпа ще ми трябва,дебита да е поне 80л/мин.
Каналски - специалист
masterrichi написа:
....
чакай чакай ... ти си го подхванал от "краката за главата"
Там някакви хартийки в папки не ти ли се намират!
На мен ми звучиш, ту разумно, ту пишеш глупости!
Повярвай колкото е по-голям диаметъра на тръбният кладенец, толкова е по-добре .... къде е баланса между цена и диаметър не мога да ти кажа.
Ама това звучи Смешно "щото си нямам понятие каква помпа ще ми трябва" !!! Повярвай и Ние нямаме представа каква помпа ще ти трябва !!!! Ако наистина направиш "Водна Кула", още по весело става :)
Абе човек, потърси си Проектанти ! Седнете, постави си условията, после го измислете, направете го на хартия, ако трябва направете няколко варианта, теглете една черта и вижте цената, после и експлоатационните разходи, после ударете няколко печата и подписа на хартийката за Официалност ....
Нали разбираш , че без официалност, Държавата няма да може да каже "Да, тук може да живеят Хора" ?
masterrichi - специалист
Имам си проекти ,имам и чиста вода от местното ВИК на цена 2,30лв./м3,но искам да си пусна и сондажна вода по ефтина.Толкова ли ми е труден въпроса за диаметъра на сондата и каква помпа ще ми препоръчате с дебит около 80л./мин.Щото не да бия сондата с f 130 мм. и ако искарам добър дебит и се окаже че най подходящата помпа няма да влезе в дупката на сондата.
filmatoplo - майстор
Потапящата помпа 4 цола е фи-101 мм , помпа 3 цола е фи-74 мм .Сега чета в каталога - минимален диаметър на сондажа за тоя модел помпи -150 мм.
masterrichi - специалист
Е те затова питах,много ти благодаря.Като искарам водата ще премеря дебита и дълбочината и пак ще пиша за съвет каква помпа да си купя.

Тема "Съвет за сондаж и помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: