• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sinbor - специалист
Здравейте приятели,
Имам сонда от поцинкована тръба 2 " (с конусен връх) набита 10 метра в земята. На повърхността съм разположил ръчна помпа за вода (кърцалка) и помпа за поливане на градината мисля, че е "Вида 4". Въпроса ми е към тази система мога ли да прикача и хидрофорна система за питейна вода, с което да си реша въпроса с ниското налягане в системата на ВК (особено през лятото), без се нарушава системата за поливане на градината, която ползвам през лятото. Благодаря Ви предварително за отговорите!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
Какво искаш да прикачиш не се разбра - хидрофор с помпа или без помпа?
sinbor - специалист
Хидрофор с помпа, защото зимно време другата ми помпа я спирам за да не замръзне
sian - специалист
---Може, в комбинация с възвратни клапани преди двете помпи.
sinbor - специалист
Дай примерна схема. Притеснявям да не изпусне помпата на хидрофора през зимата, няма как да обездуша системата, защото на края на тръбата нямам клапан
Нямам сега пред мене 2" тръба да пробвам - провери дали в дебелата тръба не можеш да вкараш 1"тръна с клапан. Ако стане - изхвърляш Видата и новата помпа ще върши всички функции - и за поливане и за бита.
sian - специалист
LazarGanev написа:
Нямам сега пред мене 2" тръба да пробвам - провери дали в дебелата тръба не можеш да вкараш 1"тръна с клапан. Ако стане - изхвърляш Видата и новата помпа ще върши всички функции - и за поливане и за бита.
Ако сложи горе на 2" смукателя дали няма да се получи?
filmatoplo - майстор
До сега видата нямаше ли си спусната тръба със клапан най отдолу във тая 2 цола тръба. :? аз мислих че си я ползвал за обсадна такава.
Ако сложи най-горе клапан тръбата ще остане празна и няма да може да засмучи помпата. На мене ми е интересно досега как си успявал да обезвъздушиш Видата - вероятно първо обезвъздушаваш тръбата с ръчната помпа и послепускаш Видата - друг начи не виждам, ама това е убийство. пробвай както ти казах дебелата тръба да остане катообсада на 1" тръба със клапан.
sian - специалист
---Самозасмукващите помпи имат клапан на входа,пробвай с Видата сложи възвратен клапан на входа на помпата.
  • 1
  • 2

Тема "Помпа и хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: