Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
uphero - специалист
Сигурно има вече 100 такива питания, но тук е малко по-различно.
Оставена е тръба която е под наклон, и стърчи много.
Трябва ли да режа и колко от тази тръба? Тоя маншон много свободно влиза в тръбата, как се уплътнява? Тръбата е 120 мм широка.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
jekasus - майстор
Като гледам, ти си за цукал долно оттичане.
uphero - специалист
jekasus написа:
Като гледам, ти си за цукал долно оттичане.
Лоша работа или по скоро планиране....
Какви са вариантите да се избегне купуването на нова тоалетна чиния?
infomar
Ако намалиш на половина маншона, няма ли да стане - кривката ще стане нормална. След полагане на плочките чинията ще се вдигне с 2-3 см.... :?
uphero - специалист
infomar написа:
Ако намалиш на половина маншона, няма ли да стане - кривката ще стане нормална. След полагане на плочките чинията ще се вдигне с 2-3 см.... :?
Няма да се полагат плочки.
jekasus - майстор
Тия гофри ги заеби... И по-скъпо и по-непрофесионално :-D
http://www.tashev-galving.com/407778-20 ... 0%B4%D0%B8
След плочки се изрязва излишното на тръбата на канализация, монтира се маншона и се запълва кухините между маншона и тръбата със ПУ или санитарен силикон.
Другия вариант - прекъртва се покрай тръбата, муфата на тръбата се настройва по нивото на замазката(рязане, нагряване и лепене) и се монтира маншона без всяки там силикони, уплътняване е само с гуменото уплотнение на муфата.
Втория вариант е по-правилен...
uphero - специалист
jekasus написа:
Тия гофри ги заеби... И по-скъпо и по-непрофесионално :-D
http://www.tashev-galving.com/407778-20 ... 0%B4%D0%B8
След плочки се изрязва излишното на тръбата на канализация, монтира се маншона и се запълва кухините между маншона и тръбата със ПУ или санитарен силикон.
Другия вариант - прекъртва се покрай тръбата, муфата на тръбата се настройва по нивото на замазката(рязане, нагряване и лепене) и се монтира маншона без всяки там силикони, уплътняване е само с гуменото уплотнение на муфата.
Втория вариант е по-правилен...
Тоя сайт е пример как не трябва да се прави онлайн магазин, изпили ми нервите докато си намеря всички нужни боклуци.
Поръчах го това чудо, вторник трябва да е при мен, но мисля да се спра да вариант #1
Това къртене и лепене е за майстори, не за мен. Аз мисля да ползвам силикона по-смело но и разумно.
Само тоя наклон ме притеснява, дали няма да се наложи да е накриво и тоалетната чиния?
Може да се направи една замазка под нея да изравни наклона от тръбата.
jekasus - майстор
Няма да правиш наклон - водопад, а нормален - 1- 1.5 см на метър.
Нямам снимка със маншона, на цукала не му пречи лека денивилация - лайното си отива там, дето му е мястото...

Прикачен файл

IMG_0187.JPG

Прикачен файл

IMG_0146.JPG
chapara - майстор
Както и да се свърже , все ще е в средата на помещението :cool:

Тема "Свързване на тоалетна чиния с маншон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: