Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
svetlifen - напреднал
Здравейте на всички! Пиша, за да ми дадете съвет или някаво обяснение на това, което се случва в нашия вход. Ето накратко: Щтранга за топла вода в кхнята е смененен от всички съседи, топъл е, но като пусна кранчето на батерията на кухнята или в тоалетната водата е толкова слаба, че дори и водомера не върти! Проблмът не е от мойте батерии или кранове, защото вече го проверих, мисля да попитам и комшиите под и над мен дали и при тях е така! Вие какво ще кажете!
Spokoiniq - майстор
Ако е сменен щранга значи имаш нов кран преди водомера, откачи го и отвори крана , ако дебит има значи тръбите у вас са аут, ако не тече значи са омазали някоя от спойките, намалявайки фи-то, но ми звучи почти невероятно...А, долу, в разводката от вертикалните към хоризонталните щрангове трябва да са сложени кранове, виж дали са отворени докрай.
svetlifen - напреднал
Щтранга е сменен преди повече от 4 години и проблема го открих днес, снощи нищо не ми направи впечетление, има ли начин мойте тръби след водомера, които са от старите, да са се запушили толкова , и ако да как се решава тоя проблем, че за къртене не ми се и мисли не само заради парите, но и за пораженията по кухнята и тоалетната... :sad:
Spokoiniq - майстор
Неминуемо.Ако нямаш пари и ти се живее в цигания пускаш ПП тръби или нибко, те са с много компактен диаметър, външно по стени, тавани , където решиш.Грозно и тъпо, но не къртиш.За момента.План В-внимателно къртиш само плочките по тръбния път и кърпиш с най-близките, които намериш като цвят на същия размер.
PCL82 - майстор
След ремонти на водопровода се случва тръбите и крановете да се напълнят с боклуци, кал мазилка като засядат на най-тясните места и водата почти спира. Сваляне и почистване на водомерите, крановете и смесителните батерии може да доведе до впечатляващ резултат без никакво къртене.
montoya - майстор
Цедките /аераторите/ на смесителите се затискат доста често, но пък ако е от тях и студената няма да има налягане :?
Остава затиснато по водомера да има!
Армагедон - специалист
водомера ти се е задръстил !!!!!!!!
И да не забравиш да споделиш след решаването на проблема ... :!: :o
svetlifen - напреднал
и аз предполагам, че или е от водомера или спирателния кран преди него. Благодаря за съветите, като има резултат ще пиша задължително! :)

Тема "Тръби за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: