Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
tassel - специалист
Здравейте колеги!
Може ли някой да ми каже, какъв сифон е най-добре да се използва за отводняване на плосък покрив. Благодаря! :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Напиши в гугъла "барбакан"
tassel - специалист
Те не са ли за външно отводняване? При мен е вътрешно. Затова питам за сифон.
Дай повече обяснения за покрива, настилката, дори снимчици може.
tassel - специалист
В момента нямам снимки, но ще кача утре. В момента покрива се отводнява с четири сифона и е на някаква замазка. Единия, дори е рогов сифон за баня от 4лв. :lol: Другите са някакви пластмасови, но ми се струва, че не са за тази цел. Смятам да махам всичко до плоча и да го правя покрива наново. Ти, не прави ли преди време такъв покрив? Какви изолации ползва? :)
Моето е по-сложно, защото отдолу са жилищни помещения - детски стаи и е нужна както добра хидроизолация, така и добра топлоизолация. Сложих 10см твърд стиропор, отгоре замазка за наклони и 2 рогови сифона Хидроизолацията още не е направена, но засега клоня към Вебер - течна еднокомпонентна, получава се слой подобен на гума, върху който може да се лепи гранитогрес и всичко, каквото се сетиш.
tassel - специалист
И при мен има жилищни помещения отдолу. Знам я тази хидро изолация, но тя май си е лев. :? Колко излиза за 1кв.м. на две ръце? Какъв е този твърд стиропор? На мен ми предложиха следния вариант - два слоя черна книга без посипка направо за плочата, XPS за топло изолация, два пласта найлон, армировъчна мрежа, замазка, плочки.
Аз също съм чувал за подобен вариант, ама за мене това е глупаво - хидроизолация директно върху плочата :? . Ами наклони? А сифоните на кое ниво ще ги сложиш? Това означава, че всичко от плочките надолу ще плува във вода, а зимата - в лед.
tassel - специалист
Наклоните се дават със замазката, преди да се залепят плочките. Сифоните се "вкопават" , колкото е нужно в топло изолацията, да останат няколко сантиметра за замазката. Иначе ще стане много дебела замазка. И на мен не ми допада много този вариант. Макар че, ако има хубави наклони и не се задържа вода, не ми се вярва да избие надолу. А, тази дву компонентната на циментова основа, дали върши някаква работа. :?
Е, щом няма да избива надолу, защо ти е хидроизолация с 2 слоя черна книга? Според мен хидроизолацията трябва да е върху замазката, са да защитава и нея и топлоизолацията. Двукомпонентната е добра, но и трябва платно, иначе се пука. Всичките излизат от порядъка на 10лв.

Тема "Сифон за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: