Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ugeen - напреднал
Колеги,предстои ми изграждане ,на ново ВИК в кухнята.Имам следните въпроси.Живея на последен етаж,на кооперация.Настоящата тръба за мръсния канал има У-образно разклонение за мивката ,на 20см от пода,но тръбата продължава нагоре и излиза някъде нагоре по тавана,въпреки че там няма помещения.Това някаква необходимост ли е да ходи чак до покрива и ако не е ,мога ли да я отрежа ,малко над пода ,за да не и мисля как да я скривам там в ъгъла.Има ли някъде схеми на свързване на автоматична пералня и съдомиялна към мръсния канал.По-скоро ме вълнуват нивата и наклоните на тръбите.
Brave - специалист
Тръбата нагоре най-вероятно е отдушник на канализацията и е необходима, защото иначе ще се образува вакум в системата и ще засмуква водата от подовите сифони и ще ви навлизат канални миризми по баните. Пералнята и миялнята машина обикновено имат следния принцип - тръбата, излизаща от тях трябва да се качи над нивото на казана им, защото нямат клапан за мръсната вода, а помпа, преодоляваща тази денивелация. След това тръбата може да се закачи към канализацията, но е добре това да стане през сифон. На практика на много места това не се прави и няма някакви лоши последици, но все пак на повечето машини това изискване е включено в упътването. Голяма част от съвременните сифони за кухненски мивки имат специално отклонение за прикачане на съдомиялна или пералня, така че вероятно, най-лесния начин за правилно свързване е да се потърси такъв сифон.

Тема "Въпроси за тръби на мръсен канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: