Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Dewalt - специалист
Здравейте колеги.
Имам малък проблем с които се сблъсках тия дни.
Бяхме извикани за свързване на боилер.
Касае се за 50 литров на Елдом инвест/за сметка на това на него има и лепенка Дипломат/
Болиера е бил поставен само от около преди 2-3 години,от маистора които е правил банята.Никога не е бил свързван към ток и вода.Все още има гаранция.
Проблема е следния- свързахме боилера към ел.мрежата и към водата.
1.Нагрява наи много до половината от деленията си.
2.Топлата вода като я пуснеш до краи излиза в вид на пара
3.При затопляне награвя меката връзка
4.При пускане на водата издава непрятен звук
Лично аз имам чуството че разковничето е в клапана.Макар че е заводски и функционира не виждам друга причина.За сметка а това бих се радвал някой на по професионално ниво да се изкаже компетентно за което предварително благодаря
LazarGanev - "Велик майстор"
Замерете зануляването щом като грее меката връзка.
valio 71 - напреднал
Здравейте колеги! Нов съм във форума, но бих искал да помогна на DEWALT, относно 50 л бойлер на Елдом инвест.
1. Термометрите на тези, а и не само на тези бойлери са монтирани така, че в повечето случаи не контактуват добре с балона на бойлера и оттам не показват вярно температурата.
2. Бойлера загрява до висока температура - върни ключа на терморегулатора (който се намира на предния панел) малко наляво.
3. От високата температура.
4. Сложи преди заводския клапан още един хоризонтален възвратен клапан и мисля, че неприятния шум ще изчезне. Успех!
Dewalt - специалист
Мерси колега.
Ще пробваме.
Дамата ще си доиде тази седмица и като звънне ще видим за какво иде реч.
Виждам че си светнат с елдом 50- л особенно
Направи ми впечетление че клапана е пласмасов - нормално ли е.
Монтирал съм какви ли не боилери - за сефте видех такъв - и си е заводски така.
Още нещо - има ли някакво значение че толкова време е стоял без да работи - само монтиран.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нарочно е пластмасов, за да не хваща котлен камък. Аз им слагам по един метален удължител (нипел-муфа) за да не се поврежда резбата при монтаж и демонтаж на гъвкавата връзка.
Dewalt - специалист
В интерес на истината резбата е доста читава.Завили сме го от раз.Не е имало проблеми.
valio 71 - напреднал
Мисля, че няма проблем, че е стоял толкова време, тъй като не е бил подвързан. Те и по магазините някои бойлери стоят по доста дълго.

Тема "Проблем с бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: