• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kretio74 - специалист
Здравейте при ремонта на къщата решихме в мазето сутерен (70 кв) да си направим нещо като пиянска стая (механа) за сбирки. В процес на преграждане и тн се реши да има и баня с тоалетна.
Проблема е че въпросната стая е на около 1 м под нивото на улицата и при проливни дъждове като последните уличната шахта се пълни а след това се пълни и банята стасята и тн. което е страхно неприятно.
Опитах да сложа клапа на отходната тръба (в шахтата) но ефект никакъв. Пълни се по бавно. Отходната тръба на къщата е PVC ама с диаметър около 200 мм така че въпросната клапа е самоделка защото не намерих готова.Помагайте с акъли кво да правя писна ми да се наводявам и да правя ремонти, а стаята се ползва :roll: :roll: :? :?
mitaka_vk - специалист
Предполагам че такава клапа трябва да сложиш:

Изображение

Цената не е от най ниските, другото което е че ще имаш нужда от ревизионна шахта за клапата за да се проверява и ревизира. Също така клапата се използва спиране на води които се връщат от ул канализация в дома ти, но това няма да спре наводняването на мазето при получилото се подприщване и използване от твоя страна на жилищната канализация.
kretio74 - специалист
Отходната тръба в шахтата е с фи 150 мм
Никъде не намерих клапа за фи 150, ВЧЕРА ПАК СЕ НАВОДНИ.
съгласен съм да не използвам канализацията на къшата докато не се изтече от шахтите само искам да не се наводнявам.
МИТАК би ли ми казал откъде да си купя тази клапа
sian - специалист
Потърси в нета фекална помпа, но са скъпички.
mitaka_vk - специалист
Във Лом не знам къде има, но мога за София да ти кажа няколко варианта да провериш. Например в Юроком /Дианабад/, Екологични продукти /ботевградско/, Пайплайф, Бонус 96 /Хаджи Димитър/ и по повечето складове които продават по големи диаметри на ВиК тръби и елементи. Обаче си приготви поне 200 тина лв за такава клапа за диаментър 160 и задължително трябва да си направиш и шахтичка за ревизиране като я сложиш.
kretio74 - специалист
Мерси колега ще потърся в местните магазини.
А по въпроса за сифон с клапа какво ще кажеш надеждни ли са ?
Видях такива дивайси по около 15 лв парчето. :?
mitaka_vk - специалист
Сифона с клапа е само против миризми, при положение че стане на сухо. Той няма да спре връщане на вода от канала, добрите в тези системи са на HL, Alca и Viega. Поразтърси се из нета за някоя снимка да видиш в общи линии какво представляват и принцип на действие.
kretio74 - специалист
за 450 лв ще си я направя от злато бре тоя са луди. имам една идея ще направя чертеж и ще постна да си кажете мнението
:?
  • 1
  • 2

Тема "Наводни ми се сутерена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: