Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте.
Имам питане . Проблема е че съм бос в тази област и за това реших да попитам тук.
Имам електромотор който е бил ползван за циркуляр . Сега искам да го направя за кладенеца на село да изпомпва вода . Рових се къде ли не за да видя цени или поне някакви предложения за продажба на турбини за това нещо ..Ама се оказа че мисията е доста трудна . Навсякъде предлагат готови помпи но не и това , което на мене ми трябва . /само турбината / Може и да има друго название ама ...Аз като не знам.
Та ...Запитването ми е ..Ако някой знае от къде мога да си купя или поне да даде линк към сайт с подобни предложения .Говоря да е в България :)
Просто искам да намеря приложение на този мотор . Иначе има готови помпи навсякъде и то евтини . Но все пак ...Идеята е да си направя сам помпа за кладенец .
Благодаря предварително за съветите ви .
Andri01 - майстор
Ти търсиш предполагам цяла помпа,без двигателя? Предния капак на ЕД дали е пригоден за монтаж на кожух на помпа?
nikolson - майстор
Битак или вторични. В Ямбол на битака гледах един продаваше само помпа преди месец. Ама ни цена съм запомнил, нито от каква помпа е.
stiv1961 - майстор
Andri01 написа:
Ти търсиш предполагам цяла помпа,без двигателя? Предния капак на ЕД дали е пригоден за монтаж на кожух на помпа?
Снимкааа :)
Да . Търся само помпата :) Но като погледнах цените дето е показал колегата май няма да си правя тоя кеф да си правя помпа .Ще послушам и идеята че би могло на някой битак или на някой изкупвателен пункт да намеря тази част .
Но по - вероятно ще си намеря друго занимание да си правя сам нещо а ще си купя готова помпа за село.
Благодаря ви за отзивите .

Тема "Турбина за ел.мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: