Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mici - специалист
Преди 5 години сложих сферичен кран 1/2" преди меката връзка на входа на бойлера. Беше бял, прецизно излят, матово хромиран, изглеждаше качествен. Миналата седмица усетих, че нещо капе от резбата, реших да го развия, но още като го затварях, той се разпадна на парчета. :shock: Плисна вода, поокъпа ме, но бързо спрях централния кран и разбрах какво става. Дали от стареене, но според мен по-скоро от някаква корозия, целият кран във вътрешността на материала беше станала порьозна като гъба. Каква е тази корозия? :?: Очевидно изработен от някаква цамова сплав, която не издържа на водата? Ако е така - защо се изработват такива кранове-ментета? Ами ако беше се разпаднал когато в къщи няма никой? Или пък - още по-страшно - във водата на София има активни съставки, от които кородира метала?!!:shock: Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и има ли правдиво обяснение?

Прикачен файл

IMG_0990.JPG
IMG_0990.JPG (373.4 KиБ) Видяна 3178 пъти
EDI - майстор
На тия дребосъци самата отливка е тънкостенна и некачествена, има въздух в отливката, и като го понапънеш, когато е затегнал, се троши.
crez - майстор
Първи път трявба да има някога. :) Аз вече сменям 3 крана по тази причина. Китайски ментета. Купувам и уж италиански, но същата работа. Няма спасение, редовна проверка и подмяна е изхода. Имам един български сферичен не си знае годините не е мръднал.
Каналски - специалист
Добро име на Тема "Внимане! Менте!!!"
В общи линии Комплексни Причини. Има някои, които хич не обичат Сферичните кранове заради особеностите на конструкцията. Ноооо в крайна сметка не може да се насмогне на китайската изобретателност в имитаците. В повечето случаи няма как на "око" да се разбере дали нещо е здраво направено.
В моята баня на изхода на бойлера съм сложил удължение 3/4" - 30 мм, за да компенсира дължината на крана на входа - студената вода. Върху него съм нанизал декоративна капачка, като тези на стенните батерии. Обще взето,удължението има естетическа роля. Лъскаво, никелирано, изглежда качествено. Е, за 3 години го сменям 2 пъти. Започва да събира капка вода на произволно място, и подлизва по стената. Като го отвих за смяна, вътре почти запушено от дунапреноподобна маса, разпада се на парчета. Сега съм взел едно удължение от Практикер, уж немско и, надявам се, по-качествено, да съм готов за следващата смяна. Ментета... :finga: :wallbash:
vlad0 - специалист
Аз за водата за моноблока само при поставянето пукнах 2 такива. Ебати гадните ментаци!!! Добре че за бойлера намерих един стар но неизползван български кран.
EDI - майстор
Има едни кранове, които са от стругован алуминиев шестогран.Не ги знам дали са български, може и да са.Те поне са здрави и позволяват натягане.
mirk - майстор
http://www.sakar-fittings.com/sferichni_kranove.html
Грубо, тежко и недодялано но за сметка на това здраво :lol: От както смених всички 15-на кранове с такива няма проблеми вече 5-6 г.
Johny - майстор
Аз да добавя, че преди няколко месеца ми се спука меката връзка към моноблока.Мисля, че са български. Добре че прагът на банята е по-висок и сифона добър. Разминах се само с нова мека връзка и 5-6 кубика вода на халост.
При по-дълго отсъствие спирайте водата от главния кран!

Тема "Внимане! Менте!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: