Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
menyanthe - помощник
Извинявам се предварително за тъпия въпрос.
От 2 дни имам проблем с мивката в кухнята - вода не тече - нито студена, нито топла.
Под мивката има бойлер - обикновен. Когато се появи проблемът бойлерът беше включен - бяха топли и двата шлауха - и този за топла вода и този за студена.
Какъв може да е проблемът и как мога да го разреша? Благодаря предварително за съветите.
viko01 - специалист
Виж си цедката на батерията може да се напълнила с боклуци или си виж всички кранове дали са отворени.А колкото до топлата гъвкава връзка на студената вода сменяй клапана
tysonlkr - специалист
Провери си и водомера да не се е стопил и запушил, щом е върнало топла вода през него.
viko01 - специалист
Като се стопи как ще се запуши?Много ми е чудно
menyanthe - помощник
Засега се оправи от само себе си, но явно трябва да сменя клапана на бойлера.
В момента няма проблеми, не се знае докога обаче.
Утре ще разглобя батерията и ще я погледна за всеки случай, но ако беше запушена, едва ли щеше да се оправи от само себе си...
Водомерът е толкова далече, че водата докато стигне до него сигурно е поизстинала малко или много.
viko01 - специалист
видяли цедката.А и вътре в главата има мрежички на видима поне съм виждал
schuldiner - майстор
Абе извинявай за глупавия отговор, ама да не ти е замръзнала водата към кухнята?
menyanthe - помощник
Честно казано това за замръзването на водата и на мен ми мина през ума - миналата зима не се е случвало, но тогава имахме съседи под нас, а сега май 2 етажа надолу са празни, та е напълно възможно да ти кажа... В момента няма проблеми с водата обаче - тече си абсолютно нормално - май не е нужно да я разглобявам - не е с някаква намаляла струя или нещо подобно...

Възможно ли е да има някакво отношение към това, че клапанът на бойлера пропуска топла вода в обратната посока? Тъй като проблемът се появи, когато бойлерът беше пуснат за по-дълъг период от време... А после се оправи, когато беше спрян за по-дълъг период от време. След това течеше и при загрят бойлер, но пък не съм тествала да го пусна пак за по-дълъг период от време и да видя след това дали ще тече....
ArturDent - Почти Безобиден
Определено, проблема ти не е от замръзване. В жилищен блок, за да замръзне водата трябват доста условия. А при тия температури навън - невъзможно.
При нас се е случвало два пъти, но след 15 дена на -20, тръбите минават малоумно в стълбището, стълбището е като комин, има счупени прозорци ... и т.н.
schuldiner - майстор
Глей ся, може и да е от запушване, но то идва постепенно - примерно някакъв боклук застава някъде и ту пуска, ту не пуска вода. Да ти е топла от бойлера тръбата на студената вода е нормално като няма вода, т.е. налягане. Те, клапаните, особено ако са "подарък" към бойлера, често не сработват...
А проблемът учудващо съвпада с едни не много ниски температури, но пък придружени със силен вятър. Ако тръбите минават по външна стена (това в панелка не съм го виждал, но при останалите кооперации е доста разпространено), не е никак трудно да замръзнат. Например ако няма отопление в това и околните помещения, ако няма изолация или по-зле - ако е вътрешна, ако е калкан и изложението е към студените ветрове и т.н.

Тема "Проблем с чешмата в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: