Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Interceptor - напреднал
Здравейте.

Интересува ме какъв е редът на запускане на бойлера към водната инсталация? До колкото четох след като всичко е свързано, развъртат се топлите кранове на всички смесители, след това се пуска водата към бойлера, чака се да изтече (да излеза въздуха) към семистелите, затварям крановете и готово. Така ли е?

Също така искам да попитам за ветила .. той е оригинален в комплекта италиански ( бойлера е аристон) и няма никакви палчета и т.н. по него?

Мерси.
Todor - специалист
Аз така подкарах моя, след като се напълни включваш да грее.
tysonlkr - специалист
Todor написа:
Аз така подкарах моя, след като се напълни включваш да грее.
Toва е много важно, че включиш ли го да топли и в него има въздух много лесно ще направи БУМ
Interceptor - напреднал
Ами да извърших вече операцията. Само не мога да разбера на какво се дължи намаляването на струята на топлата вода без да се пипа крана?? Оплътненията ли се разширяват?
tysonlkr - специалист
Interceptor написа:
Ами да извърших вече операцията. Само не мога да разбера на какво се дължи намаляването на струята на топлата вода без да се пипа крана?? Оплътненията ли се разширяват?
И при мен така се получава, но съвсем леко се усеща. Аз си го обяснявам с гумичките в батерията на душа (със старите батерии съм) Но при мен не е много усъзаемо намаляването :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Съвременните бойлери са с тънък водосъдржател, който в статично положение се раздува от налягането и поема повече вода. При отваряне на крана налягането спада и това допълнително количество вода изтича и затова в първия момент струята е по-силна. В следващия момент нещата се нормализират и струята се стабилизира. Това е обяснението.
Interceptor - напреднал
Ясно защо при стария почти не се усещаше това, а с новия е по усезаемо

Тема "Запускане на бойлера към водната инстслац." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: