Колеги майстори и приятели, аз ли съм виновен или да почвам да псувам майстора, чисто новата ми баня вече не е нова, след като още не можахме да и се порадваме вече е за ремонт. Тръгвам аз да слагам днес мивката, предварително съм снимал и съм оразмерил от къде минават всички тръби, на кво разстояние и тем подобни, така ме посъветва и маистора де. И днес преди да почна да дупча се сещам че едната тръба върви диагонално (по долу има снимка) и почвам да се чудя и да се мая аджеба как да не я оцеля като дясната дупка за болта на мивката мина точно в тая област. Вадя снимките и почвам да гледам гледам ама нещата вече са различни има плочки има замазки всички разстояния са неизветно променени за мен, не знам къде колко е пълнено и мерките които имам не са верни. Направих всичко възможно да не я оцеля, изместих я максимално в положение в което не се предполага че минава тръбата, но уви нацелих я централно. Има се предвид че с мивката не мога да варирам много с разстоянията заради ботуша и изходите на тръбите и сифона. Кои сега е за ебане, или по скоро кажете какво да правя сега с тая тръба. Тръбата е нибко и се намира точно в центъра зад плочка 25 на 40, ясно къртя плочката а после ? как да я снадя? Уффффф ква е тая моята урисия цял живот как един майстор не свърши нещо както трябва за да нямам главоболия после.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pif4o
- специалист
39 мнения в "Помощ, бургията уцели тръбата?"
EDI
- майстор
Егати късмета.Има един безболезнен вариант - продават се малък поялник и пирони от ППР, точно за такива ремонти, с тях само се заварява дупката ама много рядко се намират.Преди година-две имаше статия за тях в списание НАПРАВИ САМ и само веднъж съм виждал да ги продават в един магазин в Ямбол, не знам как е по другите градове.Другия къртиш плочката, освобождаваш малко тръбите и с муфа.А иначе за таковане е майстора ти и по специално за проектирането и изпълнението на развивката.
ralev
- специалист
Кой е изпълнил така аматьорски разводката, никога не се пускат тръби по диагонал, същото важи и за електроизграждането. За ВиК си има стандарт: тръбите се полагат максимум на 60см от пода, и после ако се налага вертикално. всички монтажи обикновенно се извършват над тази височина. Ако това се спазва проблеми няма, за съжаление вече е късно и нещата са в изходна позиция, е не точно ще се наложи да се свалят 2-3 плочки.
mirk
- майстор
За ебане е водопроводчика. Кабели и тръби се пускат само перендикулярно- вертикално и хоризонтално. Бая ще трябва да разкъртиш щото не само трябва да се възтанови тръбата но и да се промени трасето и да не пречи на мивката. И защо така е кръстосал тръбите, по лесно е да се кръстосат маркучите на смесителя 

LazarGanev
- "Велик майстор"
Тръбите Нибко не са ППР, а са ПВЦ, така че с поялника на Еди няма да стане. Не съм запознат с начина за ремонт при тях - трябва да се разпита
pif4o
- специалист
Идея немам за какво беше нужно такова изпълнение, аз дето не съм се занимавал с това нямаше да ги пусна така, а за цената......., не съм търсил най евтиното , просто съм виждал бани дето е правил и са ми харесвали, ама как да видя под плочките какво е имало. За тва нещо дето виждате + още малко тръби (около 4-5м) на дясно до душа и до боилера+ сифон на пода, съм платил 180 лева труд, не знам тва малко или много е, но каквото и да е не може човек дето се занимава с това от поне 10 години и с тва се храни да пусне тая тръба на такова рисково място дето вероятноста да я нацеля е 2-3см
pif4o
- специалист
Имам няква идея, тая тръба ся я рязвам там дето е дупката слагам колянце, после още едно и я изнасям пред тръбата със студената, ( има поне 5см пълнеж над нея) а изсхода и над изхода на студената , (за да не къртя и втората плочка) гледах го, маи няма да пречи ни на мивката ни на ботуша. какво ще кажете.
Тема "Помощ, бургията уцели тръбата?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература