Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ribnikolaevi - майстор
За банята съм предвидил лентов сифон. Взех от българските. Някъде четох, че височината на водната тапа трябва да е 80 мм. Този сифон няма 80 mm водна тапа. Но имам възможност да направя следното: сифон от лепени ПВЦ фитинги след лентовия. На вид нещо като сифоните на пода под тоалетната чиния в старите кооперации, само че с ф50 и от ПВЦ. Там, където ще е така направения сифон, имам дълбочина, това не е проблем.
Притеснява ме, че този правен сифон няма да има обслужаване. Ако се наложи отпушване ще е трудно.
Какво мислите за тази идея? Има ли такава практика? Ако да, има ли такива готови продукти на пазара, а не аз да си ги лепя от фитинги?
Тани - модератор
В предишната ми квартира имах един сифон от този вид.
Изображение
На капачката му имаше някакво бордче около 10 мм а реално оставаше потопен във вода 5-6 мм . Понеже отдолу беше неизползваема стая от мазето реших да направя U-тка от колена. Обаче се оказа ,че после водата от банята не може да преодолее налягането на въздуха който остава и банята се пълнеше с доста вода преди да започне да тече през първия сифон. Явно два сифона един след друг не работят коректно! От друга страна при мен изходящата тръба беше вертикална и единия сифон беше на 50 см под другия , а при тебе ще са хоризонтално разположени , но не е лоши да направиш една "суха" тренировка преди да ги бетонираш. То в случая реално няма да е суха де :lol: :lol: :lol:
ribnikolaevi - майстор
Хм, интересно, благодаря, че го споделяш, още един минус прибавяш към решението, да не кажа че го закопаваш напълно ...
Каналски - специалист
Примерни принципно срещани конструкции на подови сифони , подобни слагат и към линейното подово отводняване.
Вътрешната част се маха и е възможно почистване, всякакви други направи на "водни затвори" пак вършат работа, но трябва да се мисли за почистването .... ако нещо което не ти харесва , не го слагай ... к'во като е евтино. Едно такова купуваш , а не 10-20-30 броя. Не е само въпрос на Сифона, има си и други подробносто ... според мен.

Прикачен файл

Sifon-Model.png
Sifon-Model.png (11.71 KиБ) Видяна 3123 пъти
mitaka_vk - специалист
80 мм воден стълб в сифона ами какво правим с нископрофилните сифони които са с височина под 80 мм. Всичко зависи от сифона и колко често ще се използва този сифон. Ако се ползва често /както и предполагам/ ще има достатъчно вода за да не изсъхва в сифона водата и автоматично втория сифон за мен отпада.
Виж ако държиш да пък да имаш още един сифон за по голяма сигурност може да провериш на HL моделите 136N, 136.3, 138 макар че те се водят за кондензни клонове.

Понякога трудното пропускане е свързано с основния сифон когато има по малка ппрорускливост и тогава подът се завирява.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за отговорите, информацията ми е много полезна!
Какво значи сифон "HL модели 136N"?
ribnikolaevi - майстор
При мен проблемът е, че този втори сифон няма да има достъп да ревизия, съответно почистване. Затова минавам на варианта отказване от него.
Между другото, като разгледах сайта и попаднах на сифоните за перални и съдомиялни. Те как се обслуват/почистват?
И, благодаря за инфото, лек и успешен ден!

Тема "сифон от ПВС ф50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: