Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
romanpm - майстор
Как да се икономисва водата от пералнята в посока тоалетното казанче , разбрах че там изливането в канализацията е огромно за месец :?
Каналски - специалист
Общо понятие "сиви води" ... незамърсени с фекалии, урина, мазнини, хранителни отпадъци и пр. В Google при търсене с "domestic Grey water recycling systems" това се появява:
Изображение Изображение Изображение
romanpm - майстор
Браво долната схема е удачна , но всичко това трябва да се прави като се строи пък и почистването на водата за поливане и миене на колата трябва да е добро все пак има перилни препарати , мръсотия :?
На каква височина може да пълни съд изхвърлящата помпа на пералнята , за да може примерно на самотек като свързани съдове да пълни казанчето , как мислите така ще стане ли :?
Каналски - специалист
Мисля , че за поливане е малко неясна ситуация, но пък за миене на автомобил защо не ... зависи после къде отива водата след миенето.
Самата вода трябва да бъде очистена от механичните примеси, как и с какво е въпрос на някакво техническо решения.
Не мисля , че ще е адекватно да свържеш пералнята директно към системата на тоалетните казанчета. Отделно иде реч , че може да се ползва водата от миене и къпане също ... и тогава си заслужава изобщо мероприятието.
но всичко това трябва да се прави като се строи
Да, докато се строи е Практично да се мисли за Инсталциите, но в 90% от случаите инсталациите са отделно от Архитектурно-Строителната конструкция и никога не е било проблем след това да се изпълняват. Т.е. процеса Грубо строителство -> Инсталации -> Довършителни работи , предопределя възможността и в последствие да се изгради някоя инсталация със съответното Оскъпяване и създаване на временен Дискомфорт.
P.S.
Нещо като обобщено от мен. Адекватно и относително лесно изпълнимо и без рискове може да се ползват събрани :
Дъждовни води -> за поливане/напояване, за миене на площадки/коли, за пране, за промиване на тоалетни/писоари ;
Сиви води -> за миене на площадки/коли, за промиване на тоалетни/писоари ;
Жълти води -> За Нищо
Черни(кафяви) води -> За Нищо

Тема "Вода от пералня за казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: