Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
BoBo72 - специалист
здравейте,колеги!имам ГОЛЯМ проблем,преди време за снабдяване с вода,продупчих сонда.от тогава вече ,две години и половина водата извира ,с около един литър в секунда.
та въпроса ми е ,как да спра извиращата вода , защото вече съм наводнил една ливада около 1-ин декар. :?
Neno Er - специалист
БоБо,
Че ти направо си щастливец.
Нищо не казваш какво е мястото, какъв е терена.
Ако е макар и с лек наклон, няма ли наблизо някоя бара, овраг, дере, канал?
Това вилно място ли е, или двор ?
Чия е ливадата?
Колко е дълбока сондата и с какъв диаметър?
Изобщо много неизвестни.
Ако е нещо подобно, изкопаваш си канал, оформяш го като малка рекичка през мястото по посока на наклона.
Студиш бирата в извора, слагаш мръвките на скарата и може да ме поканиш. :lol:
Сега сериозно.
Дай малко повече подробности.
romanpm - майстор
:lol: Някои жадни ходят други ... :? Идеи много , а за спиране една шашка с тежест и после ще си носиш вода :roll: Правиш каптаж хлориране озониране , раздаваш водомери по баира надолу и почваш продажби :rock: :partyman:
Neno Er - специалист
romanpm написа:
Правиш каптаж хлориране озониране , раздаваш водомери по баира надолу и почваш продажби :rock: :partyman:
Да, ама не. :-D
Водата не е негова, а държавна и той може да ползва безплатно до 10 куб.м. на денонощие.
romanpm - майстор
Neno Er...
...Да, ама не... Водата не е негова, а държавна...
Ами значи има да плаща :roll: литър на секунда = 86 кубика :lol:
stiv1961 - майстор
Колега,положи ли тръби в сондата?Моята е с тръби ф 200,На височина около 50-60 см от нивото на земята тече на самотек/в канализацията/.С хидрофор захранвам триетажна къща и отделно с помпа поливам из двора и ако искам всеки ден ще си сменям водата в басейна-12 куб.м./макар,че не е необходимо/Все пак дай някакви снимки на мястото.
stiv1961 - майстор
Neno Er написа:
Стив,
Пусни някоя снимка.
Много ми е интересно при ф=200мм. да извира вода от 13м. явно има голям дебит.
И аз с багети определих мястото на сондата си, но как се разбира на колко е водата не знам.
Днес си ходих за малко и снимах сондата.Съжалявам,че не се вижда тръбата но питах майка и тя ми каза,че тръбата е Ф 250-излъгал съм с малко.На едната снимка се вижда чучурка от която постоянно тече вода.Спира само когато помпата работи и 3-4 мин. след като я спра отново тръгва.

Тема "извираща вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: