• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
maddog9 - помощник
Здравейте,
нуждая се от помощ, тъй като имам теч в банята а не мога да определя от къде е. Имам окачен таван от гипскартон и от скоро започна да капе вода през едната луничка. Лошото е че не мога да локализирам теча теча заради окаченият таван, а и съседите от горе казват че не са пускали водата. Какво може да ме посъветвате за да откиря теча.
Благодаря ВИ!

П.С. ще кача снимка малко по-късно днес
Spokoiniq - майстор
Е затова в баня на тавана само растер-лесно за ревизия.Сега къртиш ;)
EDI - майстор
Махни луната, като начало.През дупката не можеш ли да видиш нещо.
bulhomes2 - майстор
Типично по нашенски. Да си умираш от кеф, когато на някой му е зор. Няма да се оправим скоро...
montoya - майстор
BoBo72 написа:
:finga: ha, ha, ha !vsichko triabva da se butne ,i nanovo!
probvai pri saseda otgore - da butash :axe:
=D> #-o :prayer:

По темата - щом комшията не е пускал вода когато тече, остава да се е спукала някоя тръба. Ако не успееш да видиш през луничката нищо, ще трябва да се сваля гипсокартона за съжаление.
maddog9 - помощник
Здравейте, ето това са снимките. Под луничката се намира тоалетната , а под лампата която се вижда на третата снимка е мивката. Надявам се да може да ми дадете някаква идея от къде може да тече. Като от вчера всичко е сухо.
Благодаря ВИ!

Прикачен файл

IMG_2808-OK.JPG

Прикачен файл

IMG_2807-OK.JPG

Прикачен файл

IMG_2805-Upload1.jpg
montoya - майстор
Ами там са главните щрангове и проблема някъде от тях е дошъл. Тоя гипсокартон на тавана вече е съсипан, та направо го бутни и виж от къде тече.
EDI - майстор
Това на отходна водица ми прилича, останали са петна.Може да поизчакаш ден-два, да видиш дали пак ще мокри.Ако пак мокри, няма да мине без събаряне.
maddog9 - помощник
проблема е че не тече постояно..и нз как точно да разбреа от къде е. повече ме притеснява че теча е на 2 места като не си личи да са свързани и двете.
montoya - майстор
Теча е един, но му е по - лесно да се покаже по фугите на гипсокартона и затова е излязъл на две места. Щом не тече постоянно значи проблема е на мръсната вода някъде и се появява теч или когато се ползва тоалетната или когато се къпе някой отгоре. Поне аз така си обяснявам нещата. Преди седмица време разкъртих една баня заради теч и се оказа че още когато са залагали канализацията тръбата за сифона е с лек обратен наклон заедно с У парчето в което си влива. Не е имало проблем заради гуменото уплътнение, но то е изпуснало точно когато човека от долния етаж си е направил луксозен ремонт на банята и точно същото кафеникаво петно му се е появило на тавана.
  • 1
  • 2

Тема "локализиране на теч в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: