• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
unicata - специалист
Здравейте, налага се да се смени парче тръба на щранг, парчето е точно между етажите (там е изгнила тръбата), реших да изрежа малко от комшията отдолу и малко отгоре по 20-30см. примерно и да заменя парчето с полипропилен. Проблемът е че ако парчето е точно като дължина как ще вкарам поялника и как ще монтирам тръбата при втората спойка. Дайте акъл.
Благодаря предварително
Spokoiniq - майстор
и като изрежеш "по 20-30см" имаш ли с какво да нарежеш резба, щом толкова те влече хеви метъла :-D Не виждам проблема да си смените от тройник до тройник тръбата ако чак толкова не ви се дават пари за смяна на щранговете...
tripioo - специалист
И аз да попитам , искам да сменя тройник на пвц щранг ка да го направя наи добре ?? а иначе бях чел за безрезбова връзка .... и това би могло да свърши работа .... ама не съм пробвал
naskov - майстор
unicata написа:
Здравейте, налага се да се смени парче тръба на щранг, парчето е точно между етажите (там е изгнила тръбата), реших да изрежа малко от комшията отдолу и малко отгоре по 20-30см. примерно и да заменя парчето с полипропилен. Проблемът е че ако парчето е точно като дължина как ще вкарам поялника и как ще монтирам тръбата при втората спойка. Дайте акъл.
Благодаря предварително
Има ППР холендри, колега :wink:
рашкета - специалист
Сменяй от "тетка" до "тетка".Два прехода , един ППР холендър(може и поцинковън де) и си готов.
С бързи връзки ще излезе много скъпо.
Това което си замислил много трудно ще стане особено ако го правиш за сефте.
GROHE Bs - специалист
А има и холендър-компенсатор които не изисква резба,движи се и осигурява място за поялника.
lux_e_on - специалист
tripioo написа:
И аз да попитам , искам да сменя тройник на пвц щранг ка да го направя наи добре ?? а иначе бях чел за безрезбова връзка .... и това би могло да свърши работа .... ама не съм пробвал

Ако е ПВЦ значи ще да е канал,а за него има руски муфи.
Трипиоо може би бърка ПВЦ с ППР :)
tripioo - специалист
е сега , случва се .........
stivemaster - майстор
Само че колегата не може да си нареже резба сигурно така че реже се между два и три метра зависи къде ще е удобно после ,две бързи връзки два прехода към ППР и тръба и .... дано да има поне лепачка че тези дето са вдустранни бързи връзки май не са много читави.
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на парче тръба на щранг, как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: