Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nikibol - специалист
Здравейте... знаещи и можещи.
Налага ми се да заменя старата водопроводна инсалация, намираща се в панелка в Пловдив с нова.
Прочетох доста теми от вашия форум, но не всичко можах да си изясня.
Та... бих ви попитал:
1. С какъв размер PPR тръби да си изградя новия водопровод?
2. Каква марка тръби да избера (качество/цена).
3. Има противоречиви мнения, но дали това е вярното: 20 мм PPR се загряват за 5 сек., като проникването в другия елемент е 14 мм., 25 мм PPR се загряват за 7 сек., като проникването в другия елемент е 16 мм. и PPR - Ф 20 на тръба 3/4 ли отговаря?
Закупил съм си поялник и клещи и сега оставя да взема тръби, фитинги и подобни.
От къде в Пловдив мога да закупя такива като се има впредвид (качество/цена).
Благодаря на всички отзовали се .... и със здраве.
kam34 - специалист
Ф20 - 1/2"
Ф25 - 3/4"
Ф32 - 1"

Аз като си прекарвах ВиК-то преди месец на два етажа от къща главните тръби ги пусках с ф32 до втория етаж, а отклоненията от тях с ф20. Налягането на входа ми е 3.75бара и от отклоненията си вади доста мощна струя. Използвах тръби на КДН Габрово, това беше най доброто което намерих в дълбоката провинция :lol: За чешки не са и чували магазинерите. Предвиди и изолация по тръбите при възможност за по широки канали, за ф20 - 22х6мм е достатъчно.
Направи си шаблонче от картон и белязвай всяка тръба колко да я вкараш във фитинга, че набута ли се до края се запушват.
Ако е стандартна панелка,до водомера с ф25 след него с ф20 не би трябвало да имаш проблеми.
Относно време и начини за запояване ще ти препоръчам нещо,отиди до бившия завод Устрем (ул.Нестор Абаджиев 57) там има склад/магазин на Pipelife.Там можеш да намериш всичко необходимо и най-вече безплатен наръчник на инсталатора.В него е описано точно какво трябва да правиш.
Успех и пиши какво е станало :o
novgradski - специалист
...като подменях тръбите ф25 оставих до първата Тетка след водомера (25/20/20)...

Тема "С какъв размер PPR тръби да занемя стрия тръбопровод?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: