Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
the_bull - помощник
Здравейте, наскоро се натъкнах на следния казус.
Къща с монтирани бойлери, която се намира в ниската част на селце. Дълго време не живее никой (5-6 месеца) там. Когато собственика си идва в бойлерите му няма вода. Пълни са с въздух и трябва една процедура по отваряне на топлата вода да се изпразни балона от въздуха и напълни с вода.
Въпроса е от какво се поражда този проблем?
Моето мнение и предположение без да съм се запознавал на място с начина на връзване на бойлерите е объркана ВиК инсталация (най просто е разменена топла и студена вода на тръбите на бойлера) това е по малко вероятно.
Другото което ми идва на акъл е проблем с възвратния клапан.
Собственика на къщата е направил рекламация на майсторите които са му вързали бойлера, че има проблем, но те му отвърнали, че е проблем в налягането и трябва хидрофлорен съд за да няма тези проблеми.
Аз не смятам, че поради непостоянно налягане или подобни проблеми може да се източи бойлера. Също така не смятам, че налягането е ниско, тъй като къщата е в ниска част на селото.
Вашето мнение?
zmiori - специалист
шоп написа:
възвратен клапан
+1
the_bull - помощник
Да разбирам ли, че е абсурдно твърдението за проблеми с налягането? Изобщо такъв вариант не съществува или е много малко вероятен?
VLADO66 - майстор
Трябва да се сложи възвратен клапан при водомера.Ето такъв www.ferro.bg/product-2200-ZZ.html

Тема "ВиК проблем с бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: