Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ZZR
Здравейте !

Ситуацията е такава, през подземният ми гараж минава ( след общия водомер ) поцинкована тръба 3" която захранва съседният блок, от нея съм решил да си направя разклонение за чешма. Купил съм си водовземна скоба за такава тръба, но имам няколко неяснотий.
1. Като я слагам тази скоба, трябва ли там където ше се опира гуменото уплътнение да почиста със финна шкурка
или с някакъв химикал.
2.След скобата ще слагам: редуциращ нипел 1 1/4 към 3/4, коляно и кран, след крана ще продължа с ППР ,та ме интересува кои фитинги са най-издръжливи ( поцинковани, никелирани или месингови) и ще имам най-малко проблеми.
3.Какъв кран да сложа? , аз съм се спрял на шибърен, защото може да се отваря и ремонтира.
Моля, някой по запознат с материята да ме напъти.
Чаро - Акълия
Не съм в материята, но... кой ще плаща (отчита) водата на тая чешма? Съседния блок?
ZZR
Защо повечето хора мислят че, като се прави нещо е за да се краде, някъде да съм писал че няма да си сложа водомер?
Каналски - специалист
ZZR написа:
....
по т.1 според мен просто трябва да е добре почистено и гладко
по т.2 всеки качествено направен фитинг ще върши работа, т.е. гледаш да е не е някаква Имитация. Хромирани/Никелирани са с декоративна цел т.е. в случаят не ти трябват чак толкова.
по т.3 ... пааак всеки качествен кран ще върши работа за спиране и пускане, ремонтирането на кран на място си е малко криво занимание в особенно специфични случаи, обикновенно най-лесно е подмяна в твоят случай при размер 3/4". Нооо ако решиш да разпробиваш тръбата след монтажа на скобата и крана -> Сферичен или Шибърен .
P.S.#1 Дай някакво Инфо за тази водовземна скоба ?
P.S.#2 Aко в скобата има такъв вграден О-пръстен, мисля че не е препоръчително ползване на "поцинковани фитинги"

Прикачен файл

O-Ring.gif
ZZR
Мен най-много ме притеснява да не прокапе или протече след време, че трябва да се спира водата на целият блок, и да се източва. А иначе няма 'О' пръстен.

Прикачен файл

skoba.JPG
skoba.JPG (40.99 KиБ) Видяна 1842 пъти
Каналски - специалист
Ми изглежда като Такава :)
ZZR написа:
Мен най-много ме притеснява да не прокапе или протече след време, че трябва да се спира водата на целият блок, и да се източва.
Ами тогава имаш основание да търсиш най-добре направена (най-скъпа, най-сложна) ! Виждам , че "Местоположение: София" , значи имаш по-лесен достъп и по-голям избор от търговци.

Тема "Водовземане, пояснения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: