• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
dslpowr - специалист
Здравейте! Прегледах почти целия подфорум за подобни проблеми, ама вероятно съм пропуснал нещо.
Ще правя преустройство на апартамента- ще местя кухнята да правя хол и всекидневна, пък кухнята ще става спалня. Обаче идва въпроса с водата от мивката и съдомиялната. Пералнята не я броя, защото тя ще си остава в бъдещата спалня пък и е свързана към основната канализация която е на ф50.
Та... Както личи от снимките, има съществуваща канализация на ф50. Мисля да я прекъсна до стената и да я пусна по канала който съм изкопал-добре че имаше мозайка и плочки, та не се наложи да къртя плочата. Трябваше да почистя канала преди снимките, ама...
На снимката тръбата е ф35, разстоянието трябва да мине е около 9м, като около 4 метра ще е по пода. Би трябвало <по предварителни сметки> да има 4 колена и смятам снадките да са лепени, а не със гумени о-пръстени <моля, поправете ме, ако бъркам термините>
Знам че колкото повече, толкова повече,ама не ми се кърти плочата. Дали ще е проблем ако тръбата е ф35 <частта която е по пода. Тая в стената мога да я направя 50 без проблем> и има разбира се някакъв наклон. Не съм го мерил, ама има някакъв наклон.
Малко объркано се получи, ама... Благодаря за търпението!

Прикачен файл

IMG20120624_006.jpg

Прикачен файл

IMG20120624_005.jpg

Прикачен файл

IMG20120624_004.jpg

Прикачен файл

IMG20120624_003.jpg

Прикачен файл

IMG20120624_002.jpg
torbalan - Дървен философ
Ф35 за канализация???

Според мен бързо ще се запуши...
dslpowr - специалист
И аз имах такива съмнения, ама ми трябваше още някой да ми потвърди
Ще се пробвам с ф40. И колена за лепене <дано има такива > 135 градуса или 45. Не знам как е правилно да се каже.
Отивам да купувам и те така.
koleva83 - специалист
Няма такава PVC тръба Ф35.
Има Ф32 и Ф40.
Втория размер ти върши работа
LazarGanev - "Велик майстор"
Колева отново е на висота :supz: :prayer: :partyman:
dslpowr - специалист
Всъщност koleva83 е наистина права. :prayer: Отидох да меря и да снимам и да споря, ама....и 2-те тръби са ф32. А ф35 има размер метална тръба. Затова така ми е останало.
Както и да е... Още сутринта купих тръба ф40, сложих 2 парчета за проба и... ще стане. Има наклон, макар и малък <освен ако ми е грешен нивелира. Утре ще къртя по стената и като дойде време за слагане, ще снимам и ще качвам, за да видя дали и къде бъркам :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
За да си сигурен в нивела - мериш в двете посоки - ако дава еднакъв резултат, значи е верен. Ако дава различен резултат, значи истината е точно по средата. Грешка няма :wink:
dslpowr - специалист
Сърдечно благодаря! Наистина не се бех сетил за това. Просто и гениално. Респект :prayer:

П.П. Като го прочетох на "превю" иглежда саркастично написано. Искам да те уверя че няма капка сарказъм. Още веднъж- респект
ludmilz - специалист
Наклона на канала - от 1 до 3 %. Намери решение да е Ф 50 мм поне. (Ако не съм закъснял)
рашкета - специалист
Не, че искам да споря с някой ама вече 6 години гофрето което служи за отвеждане на водата от мивката в кухнята ми не е създавало никакви ядове.Предполагам стана ясно, че размера му е по-малък от ф50.Пък и на съдомиялната изходящия маркуч е по-тънък.
Та от какво ще се запуши тръбата :?
  • 1
  • 2

Тема "Тръба ф35 за канализация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: