• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Колеги, нивото на къщата ми е95 см. под нивото на канлизацията на селото нямам никъкъв начин да се включа към нея.Мисля с помпа за мръсна вода или нещо друго- дайте идеи.Благодаря на отзовалите се.ПС.Има някъкви немски системи за тая цел но почват от3000лв. Няма как да им ги дам.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ползвам такава :
http://www.ranchobg.com/?81&02&96111
Цената беше към 600-700лв
Каналски - специалист
matio1 написа:
....
Не е много ясно какво значи "нивото на къщата ми". Препомпване си е варианта, но може да се помисли за преустройство на Канализацията и да се препомпват води само от отводняваните прибори по-ниски от уличната канализация. Самата схема и устройство си е предмет на допълнително писане :)
Значи където ми е банята нивото е по ниско от канализацията на пътя която е на 9м по хоризонтала и 95 см. по вертикала .Ще мисля нещо като мини-яма на двора и после с помпа за мръсна вода - на пътя в канала.Дебита не ми е голям 1 тоалетна чиния 2 мифки и 1 душ.Нямам никъкъв опит в вик така , че съвети приемам всякъкви.Поздрави'
Каналски - специалист
Ахъ , значи ще е един Макси Бидон и едно от нещата в Линка на LazarGanev... ама както си стоя и си мисля, все трябва да се прежалят минимум 1000лв :(
Фло - специалист
Каналски написа:
Ахъ , значи ще е един Макси Бидон и едно от нещата в Линка на LazarGanev... ама както си стоя и си мисля, все трябва да се прежалят минимум 1000лв :(
плюс много надежден невъзвратен клапан против обратни води ,щото не ми се мисли кво ще стане с къщата при екстремално напълнена градска канализация.Тайфун! :lol: Затова разумното е да се спретне една нова баня и тоалетна на достатъчно високо място над нивото на градската канализация.
Каналски - специалист
matio1 , Фло си пише разни работи щото си мисли , че всички сме Прости Майстори за 50лв и една Бира , което си е Правилно, само че не е прочел , че съм писал :
Самата схема и устройство си е предмет на допълнително писане
Всъщност Фло е прав , че накраят ще се случи това за което пише :-)
VLADO66 - майстор
Какво пречи напорния тръбопровод на помпата да се включи на шахта над нивото на канализацията, защото каквато и клапа да се сложи поради естеството на флуида :) може да блокира.
mitaka_vk - специалист
Аз бих предложил ето това нещо http://net.grundfos.com/doc/webnet/solo ... _cwc-3.htm като временно решение докато се направи новата баня :)
bobyi - помощник
Съвсем правилно си решил да направиш вън шахта да събира мръсните води. Във всяко предприятие на най-ниската точка на сградата има такива. Обурудвани са с нивомерна система и шламова помпа. Помпата е с гумена турбина за да поеме много мръсни води без да се повреди. Като се напълни до определено ниво автоматично се включва и изпразва шахтата. Обратна вода от канализацията не може да влезе защото тръбите ще вървят по - високо.
Прикачен файл:
канал.JPG
канал.JPG (11.4 KиБ) Видяна 3189 пъти
  • 1
  • 2

Тема "не ми стига ниво 95см." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: