Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
milencvt - помощник
Здравейте,
Блок - ново строителство, който все още няма акт 16.
Може ли водомерите да се сложат, пломбират и узаконят преди акт 16 или трябва да изчакаме получаването му?
Мерси ;о)
Каналски - специалист
:-) ... т'ва зависи от експлатационното дружество в съответното населено място. Т.е. за АКТ 16 ще е нужно Становище от него. Каквото поискат това правиш за Становището ... Не съм сигурен кога собствениците сключват договор за получаваната услуга. Нямам идея какво значи Узаконяване на водомерите :) ... пломбиране, регистриране, отваряне на партида, въвеждане в системата, завеждане на отчет ...
bulhomes2 - майстор
Ами аз още нямам акт 14, а водомера ми е поставен, пломбиран, договор и т.н. При мен е къща и водомера е извън нея, но щом блока все пак е построен и има къде да се поставят водомерите - не виждам разлика.
LazarGanev - "Велик майстор"
bulhomes2, ти имаш един водомер в парцела, въпросният блок също си има водомер, който е общ, но се отчита и се плаща по него. Никой не може да накара ВиК да отчита 20 водомера (примерно), вместо 1, без да е въседена в експлоатация сградата. Същото е и за електромерите - има си един общ (временен), а контролни можш да си слагаш колкото искаш за собствена употреба.
bulhomes2 - майстор
ОК. Само казвам как е при мен.

Тема "поставяне на водомер преди акт 16" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: