Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hamorphis - напреднал
Здравейте,

Извинявам се за малоумния въпрос. Имам тази помпа:

http://www.primakomers.com/hidrofor-met ... 0250400120

Време е да я демонтирам и зазимя. Има ли нещо определно като последователност, което трябва да следвам или просто трябва и спра тоак и да откача входната и изходната тръба и това е. И после да и източа водата. Нещо специално трябва ли да направя, за да не я повредя.

За съжаление няма инструкции на български, иначе щях да ги следвам.

И сега още по-малоумен въпрос. В разширителния съд има ли вода или има само въздух под налягане. Знам, че е малоумен въпорса, но ми е интересно.

После, на пролет като я монтирам обратно трябва ли да правя нещо специално -- да я обезвъздушавам нещо или какво.

Благодаря предавително.
preslav - майстор
hamorphis написа:
Здравейте,

Извинявам се за малоумния въпрос. Имам тази помпа:

http://www.primakomers.com/hidrofor-met ... 0250400120

Време е да я демонтирам и зазимя. Има ли нещо определно като последователност, което трябва да следвам или просто трябва и спра тоак и да откача входната и изходната тръба и това е. И после да и източа водата. Нещо специално трябва ли да направя, за да не я повредя.

За съжаление няма инструкции на български, иначе щях да ги следвам.

И сега още по-малоумен въпрос. В разширителния съд има ли вода или има само въздух под налягане. Знам, че е малоумен въпорса, но ми е интересно.

После, на пролет като я монтирам обратно трябва ли да правя нещо специално -- да я обезвъздушавам нещо или какво.

Благодаря предавително.
Ако имаш инструкциите на английски можеш да ми ги пратиш и да ти кажа за какво иде реч. И все пак продавачът е бил длъжен да ти предостави инструкции на български!
LazarGanev - "Велик майстор"
Разширителния съд се изпразва сам, а помпата трябва да я източиш добре, да я въртиш всякак за да източиш водата. Всъщност трябва да има една пробка в долната част точно за дренаж на помпата. Напролет я пълниш наново и обезвъздушаваш
stiv1961 - майстор
hamorphis написа:

Благодаря предавително.
Проверява се и налягането в балона.Има вентил и се проверява с обикновен манометър за автогуми.За моя хидрофор пише, че трябва да е 1,5-1,7 бара.И се проверява на 2-3 месеца периодично.
schuldiner - майстор
За напролет Топлото беше писал нещо много полезно - преди да включиш помпата, завърташ на ръка, да не я изгориш, ако е заяла.

Тема "Демонтаж на хидрофорна помпа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: