• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
danij - помощник
Здравейте, имам кладенец 20м (15м до водата и около 5м вода) в момента използвам две помпи една Вида 4 в кладенеца и една горе но все нещо става.Предложиха ми в един магазин помпа с ежектор но цялата конфигурация набъбна до 600лв което на мен не ми е по възможностите та въпроса мие можели да се сложи ежектор и на помпа която не е предвидена за това?Например на Видинката.
Чаро - Акълия
danij написа:
Здравейте, имам кладенец 20м (15м до водата и около 5м вода) в момента използвам две помпи една Вида 4 в кладенеца и една горе но все нещо става....
Какво става? Как са вързани помпите?
За по-малко пари можеш да намериш що-годе добра потопяема помпа...
Не се занимавай с ежектори
sian - специалист
Защо не сложиш само ежектор и да ползваш Видата.
danij - помощник
последователно. Пробвах с потапяща но издържа една година и се повреди а и дебита им е много малък обикновенно.
danij - помощник

Ами нали това питам става ли и как?
Чаро - Акълия
danij написа:
последователно. Пробвах с потапяща но издържа една година и се повреди а и дебита им е много малък обикновенно.
Какъв им е проблема? Има ли възвратни клапани, смукатели...
Аде малко по-така, не ми се гадае...
Предполагам си ползвал вибрационна (бибо). Аз ти говоря за нормална (центробежна) потопяема помпа...
sian - специалист
danij написа:

Виж тук.
http://vipom.ru/bg/p1_12.shtml
sensi - специалист
danij написа:

Ако искаш мога да ти услужа с ежектор да пробваш, ще ти го дам евтино, само 2 литра каменица. Взех по малкия размер и не искаха да ми го сменят в Рувекс и така си стои в нас.
danij - помощник
Чаро написа:
danij написа:
Какъв им е проблема? Има ли възвратни клапани, смукатели...
Аде малко по-така, не ми се гадае...
Предполагам си ползвал вибрационна (бибо). Аз ти говоря за нормална (центробежна) потопяема помпа...
Има си и смукател и ОК. Проблемите идват от Видинката всяка година сменям лоената набивка но след месец работа почва да изпуска и трябва да се обезвъздушава а ваденето е доста трудоемко!Относно потапящите помпи да вибрационни само съм използвал на центробежни не съм попадал.
danij - помощник
sensi написа:
danij написа:

Ако искаш мога да ти услужа с ежектор да пробваш, ще ти го дам евтино, само 2 литра каменица. Взех по малкия размер и не искаха да ми го сменят в Рувекс и така си стои в нас.
Май нещо не ги бива тези ежектори! Сподели поне да не харча пари и нерви а за бирата нямаш проблеми!
  • 1
  • 2

Тема "Помпа Вида и ежектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: