Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bacovrban - помощник
Вчера писах но май нещо не се получи и ще задам вьпроса си отново,горещосе надявам да се намери някой който е в час да ми обясни и помогне разбира се .
Вьпросьт ми е :
Как да направя резервоар най практично и лесно,........ на сондаж (трьба ф57 нерьждаема пусната на 8м дьлбочина в която имам 4метра вода.Монтирах хидрофор Вило 203 с филтьр за груби частици смукателна трьба сьс смукател с цедка всичко монтирано професионално и изсмуках водата за нула време щото няма резервоар.По принцеп знам че трябва да се тегли много пьти за да се образува такьв но ми се иска да ми дадете професионален сьвет как да го постигна това по рационално и бьрзо защото сондажа ми е на село а аз живея и работя в града и нямам вьзможност всеки ден по няколко пьти да тегля вода а само в почивните дни.Моля Ви помогнете и аз ще ви помогна ако имате пьк някакьв проблем сьс топлофицирането.
pipilica - майстор
Има ли разстояние от дъното на сондажа до началото на тръбата. И за целта ти трябва помпа дето може да смуче пясък и дребни камъчета. Колко бързо се пълни тръбата след като го изсмуче помпата.
Каналски - специалист
bacovrban написа:
....
Според мен нещо бъркаш с това Понятие "резервоар" ! В Приказките съществуват "подземни резервоари и реки",
за мен нещата не са така !
... всичко монтирано професионално ....
:lol:
pipilica - майстор
Според мен пита за това дето му викат "круша" на дъното на сондата и да се разработи сондажа да вади повече вода.
Krass - майстор
Кауза пердута. Пример: Преди 3 години набих тръба ф70 цялата надупчена до горе на 10 метра. Голям бой падна с чука. Водата ми е на 2,5 метра от повърхността.Т.е. 7,5 метра воден стълб. Вкарах маркуч със смукатал 1,5 цола и водата свърши за 20 сек. След дълга и продължителна разработка, свиване на кранове за по-малък дебит изчерпването стигна до 1,5 мин. Следва нова тръба 2" също надупчена цялата. Сега вече вкарах в двете тръби маркуч 1"свързани преди помпата, като на всяка сложих и кран за регулиране на дебита. Ефекта беше постоянен поток от около литър в сек. Проблема вече е решен с нов сондаж ф200 на главата и ф 140 на тръбата, а окло нея филц.Сега вече имам около 2л. в сек. и съм планувал потопяема помпа с по-голям дебит. В момента съм с вида 4.Ствоята тръба ф57 няма как да се получи. Ако е надупчена само метър в долния край, пробвай с ръчна помпа за обезвъздушаване и някаква центробежна. Или самозасмукваща. Но ако си я надупчил цялата до горе просто се откажи.
hidrazin - майстор
Както казва градския Krass ако си я надупчил цялата си се .....
Доколкото разбрах в тая тръба неръждаемата си вкарал друга със смукател?
Ако не си надупчил цялата тръба махаш вътрешната барабар с новата помпа.
На голямата тръба монтираш една стара Вида и ръчна помпа за обезвъдушаване.
След това е ясно - почваш да вадиш докато престане да излиза кална вода и пясък.
Освен това гледаш Видата след колко извадена вода спира.Като ти хареса дебита връщаш
смукателя и вилото.
Ако питаш защо с Вида - защото не се бои от пясък и дребни камъчета а това ти е целта.
Да си промиеш сондажа.С вилото не става защото турбините и са от пластмаса и за ден-два
ще останеш без помпа.А и гаранцията няма да и важи ако е ползвана без филтър - в твоя случай
никак няма да е лесно да се разбере причината за дефекта. :cool:
Другия начин е да си извикаш фирма дето се занимава със сондажи.Те си имат оборудване за
промивка на сондажи - няма да обяснявам как става защото е близко до акъла.
В нашия град фирмата е тази:
http://www.comunicatorbg.com/kazakovi.html
Успех!
:partyman:
bacovrban - помощник
Благодаря за отговорите и предложенията на всички .........."hidrazin",не сьм надупчил цялата трьба "само 2метра отдоло"и сьм вкарал 1цол трьба сьс смукател за вилото монтирал сьм и филтьр и след него тегля .Имам и Вида но това чудо не може да тегли от толкова дьлбоко , ще опитам и както ми препорьчвате да тегля направо от ф57 трьбата но нямам идея как да сложа смукател там и каква е тази помпа рьчна за обезвьздушаване ако имате някакви снимки или схема на монтаж може и някой линк сьс информация ще ви бьда благодарен ако ми изпратите .Това си го представям като рьчна помпа трьбата ф57 и под нея забито замукването от Видата ,като обезвьздуши рьчната и да пускам видата да тегли а ще работи ли без смукател .....?май трябва да монтирам клапан преди помпата ........ще пробвам и ще пиша пак дано стане..... благодаря все пак ако някой има някакви други предложения готов сьм да пробвам всичко но просто нямам тази вьзможност да си извикам фирма за сондажи
bacovrban - помощник
Каналски написа:
bacovrban написа:
....
Според мен нещо бъркаш с това Понятие "резервоар" ! В Приказките съществуват "подземни резервоари и реки",
за мен нещата не са така !
... всичко монтирано професионално ....
:lol:
Найстина бьркам понятието"Резервоар", щото нямам идея как се казва (резервоар или круша ), не очаквам да сьм попаднал на подземна река или езеро, но имам 4метра воден стьлб и се надявам да вадя вода, ако знаете можете и сте компетентен моля Ви помогнете
bacovrban - помощник
pipilica написа:
Има ли разстояние от дъното на сондажа до началото на тръбата. И за целта ти трябва помпа дето може да смуче пясък и дребни камъчета. Колко бързо се пълни тръбата след като го изсмуче помпата.
Да ви кажа трьбата сьм я вадил няколко пьти и мисля че е опряла на дьното но ако трябва мога да я повдигна .
А за пьлненето ами сега ще го наблюдавам като изтегля водата това което видях до сега че вечерта бях изтеглил а на сутринта пак имах 4 метра стьлб но не сьм сигурен за колко време е станало точно
Krass - майстор
Помисли за следния вариант. Горе на тръбата се прави външна резба.Навива са капа с дупка през която минава тръба 1" заварена за капата.Одтолу слагаш маркуча със смукателя а към горния край на тръбичката свързваш вилото. Целта е в тръбата да стане подналягане. Така ще смуче само вода и няма да влиза въздух отгоре.

Тема "Как да направя резервоар на нов сондаж най рационално и лесн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: