Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте, бихте ли ми дали мнение за хидрофорна помпа с ежектор ето тази: http://www.tip-pumpen.de/detail_hwwap1000n20.php продава се в баумакс или тази http://www.argo-market.com/Products/Details/1292
Имам сондаж ф110 но, но тръбите са малко разместени и затова мога да вкарам до ф100 мм. Гледал съм и потопяеми помпи но цената им е доста висока. Затова съм се спрял на този модел.
Много ли са капризни ежекторите? До този момент черпя вода с помпа вида5, но ми прави проблеми, а пък вече ми е необходимо постоянно налягане за автоматична поливана система! Прикачам файл с чертеж на сондажа.

Прикачен файл

сонда.JPG
сонда.JPG (39.8 KиБ) Видяна 6429 пъти
Те и двете помпи са кажи -речи еднакви,обаче въпроса е как ще вкараш ежектора плюс два маркуча по 1 цол в тоз размер от 110мм ,та важното е колко му е размера на ежектора и като се куплира с двата маркуча да влезе до долу във водата.
Фло написа:Те и двете помпи са кажи -речи еднакви,обаче въпроса е как ще вкараш ежектора плюс два маркуча по 1 цол в тоз размер от 110мм ,та важното е колко му е размера на ежектора и като се куплира с двата маркуча да влезе до долу във водата.

Външния размер на Ежектора е ф96 двете тръби са ф32 и ф40. Ще са полиетиленови тръби, връзките ще ги направя така че да не са по широки! Ако трябва тръба ще изкривя да са плътно, ел. дифузни муфи ще сложа това ще го измисля.
Може да дадете мнение и за друга комбинация за помпи на цена до 350лв.
На твое място бих си изкопал шахта за помпата около 4м дълбока. Така никога няма да замръзва. След това с обикновена хидроформа помпа тя дърпа от 10-12 метра дълбочина и качва на 40м. Само ме е яд, че на вилата шахтата за помпата не я направих по - широка щеше да си слагам там виното. Температурата й винаги е еднаква.
Хидрофорната ми помпа е AQUA купих си я от Баумакс тя е неръждавейка и разширителния съд е неръждавека много съм доволен от нея. Даже да не съм я пускал 3-4 месеца тръгва от първия път. Закопал съм я толкова дълбоко защото вилата ми е в Драгоман и там зимата е доста студено.
Сори ако съм ти дал тъп съвет, но аз съм любител.

Прикачен файл

21042011210.jpg

Прикачен файл

22042011216.jpg

Прикачен файл

22042011217.jpg
Аз в момента съм е сложил на 1 метър под земята, и аз мислех да изкопая още метър два и тогава няма да имам никъкви проблеми! Яд ме е че бях с багер там като си правех септична яма и изкопах само метър и сложих бетонен пръстен ф1000, трябваше да удълбоча повече. Сега не ми се копае пак на ръка затова мисля хидрофор с ежектор.
Ама това май е най удачен вариант, ежекторити били много претенциозни! Мерси за добрия съвет! =D>

Прикачен файл

07052011143-1.JPG
Най-добрият вариант е потапяща помпа - почват от 350-400лв.
LazarGanev написа:Най-добрият вариант е потапяща помпа - почват от 350-400лв.

Да знам ама сондажа е крив и може да заседне, Като пуснах вибрационна помпа трудно е изкарах! На 2-3 метра надолу от земята има разминаване на тръбите и като е пускам усещам че има ръб!
Последна промяна от jorjinio на нед яну 22, 2012 4:30 pm, променено общо 1 път.
Ако си я пуснaл нa дъното го имa тоя момeнт.
Вибрационната помпа няма нищо общо - първо е с по-голям диаметър и трудно влиза, а освен това от вибрациите събаря пясък, който я затиска и задръства сондажа. Такава в никакъв случй не прябва да се вкарва.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Водоснабдяване и канализация.”