Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Какво ще стане, ако сложа на тази помпа райдер http://www.zzshop.bg/index.php?l=product_detail&p=99965 маркучи 1 цол вместо 2
sim40 - напреднал
На входа ,на изхода или и на двете места?
Принципно ще се намали дебита , водния стълб или и двете.
На входа ще си е 2 цола, а изхода ще го преобразувам на 1 цол около 40 - 50 метра маркуч
sim40 - напреднал
Това е най-добрия вариант. Увеличава се налягането на изхода и се намалява малко дебита.Ако това не ти пречи ... За какво ще я ползваш?
За напояване на 15 дървета. Имам около 50м. маркуч и да не купувам нов. Благодаря за спешните отговори!
aristokrata - специалист
Няма ли да се натовари и мотора? Те Райдър и подобните му са за това де. Да им се вземе живота докато са в гаранция и след това на буклука :-D
Малко спам в темата - най ми е кеф да работя с "китайци". Имам едно зеге и един шлайф ОК във фирмата и ги побърквам от натоварване. Вече по 2 пъти ги сменят с нов,а докато изтекат 2те години гаранция не се знае колко още смени ще има...
LazarGanev - "Велик майстор"
aristokrata написа:
Няма ли да се натовари и мотора?
Моторът се разтоварва по този начин :)
aristokrata - специалист
Интересно.. Чисто информативно,какъв е принципът на тези помпи?
bill47 - напреднал
При центробежните помпи, до голяма степен може да се приеме, че дебита е пропорционален на натоварването. При намаляване на сечението на изхода , се намаля дебита и съответно натоварването. В индустрията има вариант при който големи помпи се пускат със затворен изход , като целта е да се облекчи стартирането и достигането до работните обороти на помпата.

Тема "Водна помпа Райдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: