• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Правихме основен ремонт в банята.
И се появи следния проблем в банята.
Когато се пусне водата в тоалетната се получава нещо като вакум и изсмуква водата от сифона на пода.
Сифона остава без вода и започва да сърди от него.
Въпроса ми е има ли начин това да се оправи. Независимо дали ще се кърти или не.
Естествено предпочитам да не се прави пода на гъз.
masterval - майстор
Може. Има много изписано за подобни проблеми, потърси.
Иначе - нов сифон, ново место на сифона, нов монтаж на сифона, нов отдушник - все мерки в тази насока.
Каналски - специалист
Bordiur написа:
...
Хъм, радвам се, че има хора които са го видели с очите си, обикновенно е нерално когато е написано или казано.
Основната причина обикновенно е във Вертикалният Канализационен Клон, или е не добра комбинация при свързване на тръбите към него или между самите тях. Решението е да се осигури свободно движение на въздуха при протичане на водата. В твоят съществуващ случай, огледай Вертикалният Канализационен Клон дали е добре вентилиран (т.е. някакъв излаз към атмосферата :) ). Ако проблема е във Вертикалният Канализационен Клон, ще се мисли там за някакво вентилиране. Ако проблема е в не подходящо изпълнената етажна канализация, ще се мисли и там за някакво вентилиране .... в повечето случаи най-лесно с Противовакумна Клапа.
masterval написа:
Може. Има много изписано за подобни проблеми, потърси.
Иначе - нов сифон, ново место на сифона, нов монтаж на сифона, нов отдушник - все мерки в тази насока.
1.нов сифон - мисля, че какъвто и да е сифона, освен такъв, който се затваря, но това не е варянт, ефекта ще е същия.
2.ново место на сифона - не е варянт, понеже подредбата в банята сме я мислили то разположение е оптимално.
3.нов монтаж на сифона - това в какво се състой по различно от сегашния монтаж?
4.нов отдушник - не мисля, че по - добра вентилация, ще оправи проблема, че миризмата излиза от сифона.
Каналски написа:
Bordiur написа:
...
Хъм, радвам се, че има хора които са го видели с очите си, обикновенно е нерално когато е написано или казано.
Основната причина обикновенно е във Вертикалният Канализационен Клон, или е не добра комбинация при свързване на тръбите към него или между самите тях. Решението е да се осигури свободно движение на въздуха при протичане на водата. В твоят съществуващ случай, огледай Вертикалният Канализационен Клон дали е добре вентилиран (т.е. някакъв излаз към атмосферата :) ). Ако проблема е във Вертикалният Канализационен Клон, ще се мисли там за някакво вентилиране. Ако проблема е в не подходящо изпълнената етажна канализация, ще се мисли и там за някакво вентилиране .... в повечето случаи най-лесно с Противовакумна Клапа.
За какво трябва да гледам по Вертикалният Канализационен Клон за да разбера дали проблема е в него или просто да отида и да питам комшиите дали имат същея проблем? :)
рашкета - специалист
Bordiur написа:
4.нов отдушник - не мисля, че по - добра вентилация, ще оправи проблема, че миризмата излиза от сифона.
Ами има се впредвид вентилация на вертикалния щранг , а не на помещението.
Я пусни една снимка да видим какъв е сифона.
masterval - майстор
Помолих те да потърсиш четиво по темата!
Най-честата причина е спомената по-горе - виждал съм вертикална 110 мм затворена на покрива с плочка, вероятно да не капе вътре дъжд?! Като стане така водата от казанчетата при падането си надолу предизвиква намалено налягане, а то изсмуква водата от сифоните, включително и от сифон на мивка съм чувал къркоренето на вода.
jekasus - майстор
Може и комшията от последния етаж да е сметнал, че тая тръба е излишна в неговата баня.
VLADO66 - майстор
Като правих ремонт на покрива забравих да изведа каналната тръба над него и се принудих да сложа противовакумна клапа.Тъй като ми се досвидя да сложа голяма сложих такава на 50мм. и си работи-нямам проблеми по сифоните.Мисълта ми е че ти можеш да си сложиш такава на вертикалната с У-коляно.
lux_e_on - специалист
Не е ли шумна тая клапа?На приятел правих банята и той на последния етаж и като се запъна че не я иска тая тръба в ъгълааа...Драма направо.Изнудих го да сложим поне едно Ф50 с уговорката че ще свири.След 3 дни ми счупи телефона да идвам да го оправим.Ма то човек като го подгони нефункционалната естетика или жена му си чупи главата.Най тъпото е че в тоя случай ебаваше яко съседите под него.
  • 1
  • 2

Тема "Провлем със сифон в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: