Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
petiolov - напреднал
Здравейте.харесъл съм помпа TWU 4-0414-C http://productfinder.wilo.com/bg/BG/pro ... _pumplist/ въпроса ми е каква е разликата между дебит макс-оптимален дебит и напорна височина макс-оптимална напорна височина
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами това ще рече, че оптималните показатели не са равни на максималните - т.е. препоръчително е да се избира такава, че да има запас. Поздравления за избора!
petiolov - напреднал
а проблем ли е за помпата ако ползвам 2кубика на час
Не е проблем разбира се, тогава е още по разтоварена. Как ще ограничаваш дебита - с кран на изхода, нали?
petiolov - напреднал
да с кран обаче така не натоварвам ли повече помпата
Кранът на изхода разтоварва центробежната помпа :wink:
petiolov - напреднал
нещо не се разбрахме май мисля крана да е между помпата и капково
Чаро - Акълия
Точно се разбрахте. Струва се нелогично, но този тип помпи работят най-натоварени, когато са "отвързани". Ако ти е по-лесно смилаемо- колкото повече вода изтласква, токлова повече ток консумира и се товари и обратното...
Въпреки, че не е линейно за консумацията, в общи линии е така.
Каналски - специалист
petiolov написа:
...
η [%] - Коефицент на Полезно Действие в проценти, Полезна към Консумирана мощност. Т.е. при 4 m³/h най-добре оползотворява консумираната ел. енергия. С каква процедура, по какъв метод "хареса" тази помпа ?

Прикачен файл

WILO TWU 4-0414-C.jpg
WILO TWU 4-0414-C.jpg (80.14 KиБ) Видяна 3244 пъти
petiolov - напреднал
незнам как я избрах но искам от 32м,да вадя 2кубика и да има налягане 3 атм,ако има по подходяща предлагайте

Тема "въпрос за потопяема помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: